Är du säker? Höstlovsskola i cybersäkerhet

Höstlovsskolan #290CyberSecurity är en digital skola som riktar sig till unga i hela Sverige som går i årskurs 8 till första året på gymnasiet. Lovskolan hålls under vecka 44 och syftar till att sprida fördjupad kunskap om cybersäkerhet, såväl som att främja intresse för teknik.

Som deltagare kommer du efter veckan att ha fått en bred bild av cybersäkerhet och vad det innebär att studera och arbeta inom området. Innehållet i lovskolan är en blandning av inspirationsföreläsningar och praktiska övningar.

Du kommer bland annat att få träffa cybersoldater, höra från personer som arbetar för att hitta säkerhetsbrister i system, samt lära dig om kryptering och programmering. Flera företag och organisationer från IT-branschen kommer att delta för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Under en digital mässa kommer du få möjlighet att ställa frågor till företag och organisationer, med syfte att ge ytterligare förståelse för hur framtiden som säkerhetsexperter kan se ut!

När? Höstlovsskolan hålls måndag – fredag kl 9.00 -15.00  under vecka 44.

Var? Lovskolan är digital och kommer att hållas via en digital mötesplattform. Mer information kommer när du blivit antagen.

Kostnad och förutsättningar Höstlovsskolan är helt kostnadsfri, men deltagande förutsätter att du har en dator och internetuppkoppling.

Om anmälan Anmälan är öppen för alla elever i årskurs 8 till första året i gymnasiet, i hela Sverige. Inga förkunskaper krävs – enbart intresse och nyfikenhet! Antalet platser är begränsade och urvalet kommer att ske slumpvis. Anmälan för intresse är öppen 6/9-26/9, därefter sker ett slumpmässigt urval och du kommer att få besked om du fått en plats eller inte.

Har du frågor? Kontakta mia-lie.nylund@ungaforskare.se

Partners

Är du säker? #290CyberSecurity är ett samarbetsprojekt mellan Unga Forskare, IBM samt andra organisationer och företag i teknikbranschen. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) stöttar projektet med uppdragsmedel.

Höstlovsskolan är en del av Är du säker?-initiativet, med Advania som huvudsponsor och KTH som samarbetspartner.