Ansökan har öppnat!

Borealis-Unga Forskare Sommarforskarskola 2018 går av stapeln vecka 30 på Lundberg Lab vid Göteborgs universitet. Ansökningsperioden är 12 mars till och med 15 april.

Ansökningsformuläret hittar du här.

Ansökan ska fyllas i av målsman. Efter anmälningsperioden lottas platserna ut bland de sökande. Så snart som möjligt efter deadline får du besked om du har fått en plats eller om du har placerats i reservkö. När platserna fyllts går det bra att anmäla sig till reservkön ända fram till kursstart.

Vid frågor är du välkommen att kontakta amanda.raud@ungaforskare.se

Tema 2018: Fantastiska upptäckter

Den moderna människan är mer än någonsin beroende av sin teknologi. Vart vi än går och vad vi än gör genomsyras våra liv av teknologiska hjälpmedel. Men ser vi någonsin dessa hjälpmedel för vad de faktiskt är? Fantastiska uppfinningar med oräkneliga forskningstimmar i grunden!

Många upptäckter och uppfinningar är resultat av noggrant planerade och genomtänkta försök. Men en del är faktiskt nästan helt tack vare slumpen. Hur skulle världen sett ut om inte Alexander Flemming råkade glömma en bakterieodling över helgen, och råkat upptäcka penicellinet? Eller hur skulle våra bilar se ut, om inte Charles Goodyear skulle råkat upptäcka vulkanisering? Historien är fullspäckad av exempel på när slumpen spelat en avgörande roll för teknikens utveckling, och i år ger vi den lite extra uppmärksamhet.

Upptäck forskningen bakom uppfinningarna och inspireras till dina egna! Vem vet – en dag kanske det är du som uppfinner något fantastiskt!