Här hittar du som förälder eller elev praktisk information om sommarforskarskolan. Kontaktuppgifter till handledarna, vägbeskrivning och schema mejlas ut till antagna deltagare ca två veckor innan kursstart.

Borealis Digital Science Week 2021

 

På grund av situationen med Covid-19 har vi, tillsammans med våra partners Borealis och KTH, valt att genomföra årets sommarforskarskola digitalt istället för att tvingas ställa in. Vi hoppas att alla är lika taggade som vi på att årets sommarforskarskola!

Borealis Digital Science Week 2021 kommer att hållas under en vecka, v 32.

Alla deltagare behöver tillgång till

  • En plats att vara på med internetuppkoppling
  • En dator
  • Ladda hem och installera appen Teams (licens, tillgång och instruktion som du behöver får du av oss inför start). Det är via Teams som vi kommer hålla hela sommarforskarskolan. Invigning, lärakännaaktiviteter, case i grupper, korta presentationer och föreläsningar, hjälp av handledarna osv.
  • En webläsare

Vi skickar ett paket till dig med det material du behöver för laboration hemma i god tid inför sommarforskarskolan.  Vi kommer också be dig använda saker i ditt hem eller att gå utomhus för att undersöka något föremål. Du behöver inte införskaffa något specifikt för kursen utan du kan använda det som finns hemma. Vi kan komma att be dig titta i dina skåp och vi hjälper dig att hitta alternativ som fungerar. Du behöver små mängder av något du har hemma och du  behöver inte köpa något för dessa moment.

Case-baserat upplägg:
Vi kommer jobba case-baserat i grupper med blandade åldrar, vissa moment kommer ske i storgrupp andra enskilt. Under veckan kommer ni att få ett case. Utöver detta finns det lite extra utmaningar för grupper som blir klara före utsatt tid.
Måndagen börjar med invigning och lära känna aktiviteter följt av introduktion till caseet där du delas in i en blandad grupp. Under veckan fortsätter ni med caset. Veckan avslutas med en avslutningsaktivitet.

Plats

Borealis Digital Science Week kommer hållas online på distans i år. En plats där du kan vara online, i hemmet, sommarstugan, biblioteket eller var du än befinner dig.

Schema

Sommarforskarskolan pågår vardagar kl 9.00-15.00. Vårt handledarteam mejlar ut detaljerat schema ca två veckor innan kursstart.

Mat, resor och boende

Föräldrarna ansvarar för att eleverna själva har med lunch (och bestick) till sommarforskarskolan. Föräldrarna ansvarar också för elevernas resa till och från sommarforskarskolan varje dag. Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med resor och/eller boende till långväga elever.

Försäkring och ansvar

Alla elever täcks av ansvars- och olycksfallsförsäkring under de tider då de deltar i sommarforskarskolans aktiviteter. Det är viktigt att alla elever deltar i gemensamma säkerhetsgenomgångar och följer handledarnas instruktioner. Vi använder ett trivselkontrakt som elever och föräldrar får skriva under innan kursstart. Trivselkontraktet postas ut och ska tas med på skrivet till sommarforskarskolans första dag, vilket är en förutsättning för att få delta.

Avanmälan

Vi brukar ha elever i reservkö till våra sommarforskarskolor, och det är därför viktigt att ni meddelar oss snabbt om ni inte kommer kunna delta. En administrativ avgift på 1000 kr kommer att tas ut vid senare avanmälan än en månad innan kursstart eller om eleven deltar under färre än totalt fyra dagar.