Boka en föreläsning om cybersäkerhet till ditt klassrum

Cybersecurity Academy erbjuder skolor från mellanstadiet upp till gymnasiet föreläsningar om IT-säkerhet. Våra föreläsare är IT-experter som dagligen arbetar med säkerhetsfrågor. Genom föreläsningen får eleverna reflektera över cybersäkerhet både från ett individuellt perspektiv och utifrån samhällets behov och risker. Eleverna får lära sig om ämnen som digitala spår och hur de kan skydda sina uppgifter online. Eleverna får också möjlighet att diskutera IT-säkerhet ur ett samhällsperspektiv – vilka konsekvenser följer om samhällets institutioner blir hackade?

För vilka målgrupper hålls föreläsningen?

Vi har föreläsningar i fyra olika nivåer: mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet med samhällsinriktning och gymnasiet med teknikinriktning.

Var sker föreläsningen?

Föreläsningen kan ske digitalt eller på plats i klassrummet, om vi har föreläsare i närheten av din skola.

Hur lång är en föreläsning?

Föreläsningen tar ca en timma, men kan kortas ner om ni har kortare lektioner.

Hur bokar jag en föreläsning?

För att boka en föreläsning kan du lämna en intresseanmälan nedan, så återkommer vi till dig med mer information.

Föreläsningen är helt kostnadsfri för skolor.

För er som vill fördjupa arbetet med cybersäkerhet i klassrummet passar föreläsningen väl i kombination med vårt kostnadsfria undervisningsmaterial. Med undervisningsmaterialet kan du som lärare arbeta med cybersäkerhetsfrågor i klassrummet utan några särskilda IT-kunskaper. Längre ner på sidan hittar du länkar till vårt undervisningsmaterial.

Läs mer om vad Cybersecurity Academy erbjuder skolan på initiativets hemsida: cybersecuityacademy.se

Vill du ha en föreläsning i ditt klassrum? Lämna en intresseanmälan via formuläret nedan eller maila oscar.agestam@ungaforskare.se

Lämna en intresseanmälan

Partners