Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

maj 2018

Klimatfestivalen på Stockholm universitet

21 maj @ 09:00 - 23 maj @ 15:00
Stockholms universitet, Geovetenskapens hus, Svante Arrhenius väg 8
Stockholm,Sverige
+ Google Map

Lyssna på pedagogiska klimatforskare som berättar om högaktuell klimatforskning och fingra på klimatanknutna utställningar från en mängd olika organisationer. Unga tycker att klimatförändringarna är den viktigaste samhällsfrågan enligt en undersökning från WWF/Sifo. Isarna smälter, havsnivån stiger, stormarna blir värre och torkan kraftigare – klimatfrågan har länge handlat om katastrofer och hot. Visst är det allvarligt, men de goda nyheterna blir fler och fler! Under Bolincentrets årliga Klimatfestival på Stockholms universitet får du träffa våra klimatforskare och under roliga former lära dig mer om klimatförändringarna och vad vi kan…

Mer information »
juni 2018

AstraZenecas Sommarforskarskola i Stockholm

18 juni - 29 juni

Delta i världens roligaste sommarlovsaktivitet – vår Sommarforskarskola som vi driver med AstraZeneca som sponsor. Här kan du som gått ut årskurs 8, 9 eller år 1 på gymnasiet delta i laborationer, lektioner, studiebesök och andra roliga aktiviteter tillsammans. AstraZenecas Sommarforskarskola i Stockholm hålls i moderna universitetslokaler KTH.

Mer information »
juli 2018

Borealis-Unga Forskares Sommarforskarskola 2018

22 juli - 27 juli

Roligare kan du inte ha på sommarlovet! Borealis-Unga Forskare Sommarforskarskola är vår nyaste Sommarforskarskola, startad 2016 av Unga Forskare och Borealis. Här deltar 20 elever som gått ut årskurs 8 och 9 i laborationer och lektioner tillsammans. Utgångspunkten är elevernas egen nyfikenhet och upptäckarglädje. Verksamheten håller till i moderna universitetslabsalar på Lundberg Lab vid Göteborgs universitet.

Mer information »

AstraZenecas Sommarforskarskola i Göteborg

30 juli - 10 augusti

Delta i världens roligaste sommarlovsaktivitet – vår Sommarforskarskola som vi driver med AstraZeneca som sponsor. Här kan du som gått ut årskurs 8, 9 eller år 1 på gymnasiet delta i laborationer, lektioner, studiebesök och andra roliga aktiviteter tillsammans. AstraZenecas Sommarforskarskola i Göteborg hålls i moderna universitetslokaler Lundberg Lab vid Göteborgs Universitet.

Mer information »
november 2018

Gnistans Visionsdag i Luleå

13 november @ 10:00 - 13:30
Teknikens Hus, Teknikens Hus väg 2
Luleå,97754Sverige
+ Google Map
Gratis

Välkommen till en energirik mässa högstadieungdomar från Luleå och omnejd ställer ut och tävlar med sina framtidsvisioner om energi- och hållbarhet! Temat är Smart Vattenhantering. Besök gärna mässan och inspireras av framtidens lösningar!  Gnistan tar ungdomars innovationer kring framtidens smarta energilösningar på allvar, i ett skolprojekt där alla deltagare har möjlighet att vara visionärer. Gnistan svarar mot det ökade behovet av tekniskt kunnande och ingenjörer i framtiden och skapar naturvetenskapliga och tekniska intryck för framtida avtryck. Gnistan- Unga idéer är ett…

Mer information »
+ Exportera evenemang