Lärare

Ta chansen att ge era gymnasieelever möjlighet att agera förebilder, lära sig mer om naturvetenskap och inspirera och få ett stärkt självförtroende!

Genom att utbilda gymnasieelever från naturvetenskapliga och tekniska gymnasieprogram att presentera naturvetenskap och teknik på ett inspirerande och medryckande sätt har vi lockat fler högstadieelever, framförallt tjejer och unga med utländsk bakgrund, att söka naturvetenskapligt eller tekniskt program till gymnasiet.

Under TEND har vi utbildat dryga 480 Inspiratörer, som i sin tur har träffat över 22 000 niondeklassare! Läs mer om projektet i siffror.

Vi har flera års erfarenhet och ett tätt samarbete med universitet runt om i landet. Detta är en unik möjlighet för er att erbjuda era elever bra naturvetenskapliga projektarbeten, samt för er skola att synas bland alla nior i er kommun som ska välja gymnasium.

Det finns också möjlighet för dig att nominera lämpliga kandidater till projektet. Vi tar då kontakt med den nominerade eleven och berättar mer om projektet samt erbjuder honom/henne möjligheten att delta i projektet. (Just nu kan du inte nominera några elever).