Gymnasiet

Gymnasiearbetet

 

Många lärare upplever att de har för lite resurser för att stötta sina elever fullt ut i gymnasiearbetet genom exempelvis alltför få handledningstimmar per elev. Unga Forskares verktygslåda är tänkt som stöd och komplement till läraren samt möjlighet för lärare att ytterligare engagera, motivera och inspirera sina elever. Vi stöttar t. ex. med projektidéer, mallar för den vetenskapliga rapporten och tidsplanen eller en checklista som ska hjälpa eleverna att tratta ner en projektidé och formulera en frågeställning.

Mallar och checklistor
Projektidéer
Utställningen Unga Forskare
Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Alla projekt med koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik är välkomna. För dig som lärare är Utställningen Unga Forskare ett perfekt verktyg som hjälper dina elever att nå målen i gymnasiearbetet!
Skulle definitivt rekommendera att andra deltar. Hela processen har varit otroligt lärorik. Det var värdefullt för mig att få professionell feedback på mitt arbete och jag fick en bra grund att basera mitt framtida forskningsintresse på.
- Deltagare i Utställningen 2019

Stockholm International Youth Science Seminar
Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) är ett årligt event där 25 av världens främsta unga forskare kommer till Stockholm för att ta del av ett vetenskapligt program under Nobelveckan. Under veckan hålls ett seminarium där deltagarna presenterar sin forskning och diskuterar forskningsrelaterade ämnen inför svenska gymnasieungdomar. Det är helt gratis för skolklasser att delta och är ett unikt tillfälle för elever att inspireras, lära sig något nytt och inte minst öva sina kunskaper i engelska.

Är ni inte i närheten av Stockholm går det även att delta på distans!