Riksstämman

 

Kom på Riksstämman 2019!

 

 

 

Riksstämman äger rum 8-10 november på Karolinska gymnasiet i Örebro. Läs kallelsen här och anmäl dig via detta formulär.

 

 

 

Vad är Riksstämman?

 

Riksstämman är Unga Forskares årliga årsmöte. På Riksstämman tar medlemmarna viktiga beslut om förbundets framtid – som vad vi ska ha för verksamhet, komma med egna idéer och förslag genom så kallade motioner, och vilka som ska sitta i styrelsen, bland mycket annat.

 

På Riksstämman har du och din förening er chans att påverka förbundets framtid. Här kan du läsa mer om hur rösträtten fungerar på Riksstämman. Alla medlemmar, förtroendevalda och distriktsstyrelser är varmt välkomna att närvara, yttra sig och lägga yrkanden!

 

Är du osäker på ert medlemsantal? Det hittar ni i er årsrapportering för 2018. Kontrollera även att ni godkänt alla förnyade medlemskap för 2019 då ombuden och medlemmar som deltar på riksstämman måste vara registrerade medlemmar.

 

Vill du veta mer om hur Unga Forskare fungerar och vad som beslutas om på Riksstämman, läs våra stadgar!

 

Motioner och propositioner

 

Motioner är förslag från medlemmar och föreningar på förändringar och utveckling av Unga Forskares verksamhet. Motioner är förslag till beslut till Riksstämman. Propositioner är förslag till beslut från förbundsstyrelsen. Motioner är medlemmarnas bästa verktyg för att forma och påverka Unga Forskares verksamhet.

 

En motion kan beröra allt från litet till stort. Har du en idé på vad Unga Forskare kan göra med sina pengar, nya aktiviteter, nya verksamheter? Skicka in en motion till paula.langoe@ungaforskare.se senast 27 september.

 

Förslag på ändringar, tillägg eller motförslag till propositioner och motioner kallas ändrings-, tilläggs- och motyrkanden. Yrkande kan du lämna in när du vill, senast på plats under Riksstämman.
Här kan du exempel på hur man kan utforma en motion, ett ändringsyrkande och ett motyrkande.

 

 

Kongressen

 

Är ett tillfälle för våra medlemmar att ta del av spännande föreläsningar på områden som Unga Forskare fokuserar lite extra på under just detta år. Kongressen är en del av programmet under helgen för Riksstämman som går att delta på även om du inte deltar på Riksstämman. I år fokuserar vi på verktyg och sätt för er föreningar och styrelser att kunna arbeta på ett hållbart sätt i er förening. Läs mer om kongressen!

 

 

Årets förening och medlem

 

Under Riksstämman kommer även utmärkelser att delas ut till Årets förening och en medlem som har gjort det lilla extra för förbundets verksamhet.

 

Nu behöver vi din hjälp att hitta dessa fenomenala pristagare! Nominera din favoritförening, kompis eller helt enkelt dig själv med namn samt en kort beskrivning av vad som utmärker just denna person eller förening senast den 24 oktober.

 

 

Vill du vara med i valberedningen? 

 

Som valberedare är det du som tillsammans med resterande valberedare har ansvar för att ta fram förslag för kommande styrelseval. 
Tveka in att anmäla dig i formuläret nedan! Anmälan är inte bindande utan finns enbart till för att styrelsen ska kunna ge er mer information om uppdraget, berätta mer om valprocessen och svara på eventuella frågor. Anmäl ditt intresse för att bli valberedningsledamot mandatperioden 2020-2022 via detta formulär

 

 

Bli funktionär på Riksstämman!

 

Vi söker funktionärer som kan assistera och hjälpa till vid behov. Exempel på uppgifter är: Göra fika, ställa iordning, duka fram, hjälpa till vid incheckning m.m. Hör av dig till Paula, paula.langoe@ungaforskare.se. 

 

 

 

Viktiga datum

 

13 sep: Kallelsen skickas ut

 

27 sep: Motionsstopp. Sista dagen att skicka in motioner till Riksstämman.

 

8 okt: Sista anmälningsdag till Riksstämman

 

11 okt: Möteshandlingarna skickas ut till alla anmälda deltagare och föreningar

 

24 okt: Sista nomineringsdag till Årets förening och medlem

 

 

 

 

Anmälan

 

Nu kan du anmäla dig till Riksstämman via anmälningsformuläret. Anmäl dig senast 8 oktober.

 

 

 

Frågor?

 

Kontakta Paula Langöe, paula.langoe@ungaforskare.se