Älskar du också teknik?

 

Ta chansen att tävla mot elever från andra skolor! Tillsammans med dina kompisar har du möjlighet att vara med i vår Sommarforskarskola som drivs av Unga Forskare med Scania som sponsor. Sommarforskarskolan hålls under två sommarveckor på Mälardalens Tekniska Gymnasium i Södertälje. Deltagarna arbetar i lag och får med stöd av engagerade handledare prova på programmering, konstruktion, design, materiallära, elektronik och mekanik utifrån temat klimat och hållbar utveckling. Lagen bygger egna fordon som i slutet av de två veckorna tävlar mot varandra.

dsc_1303_0

Vi drivs av tanken att unga är bäst på att inspirera unga. Våra handledare är därför högskolestudenter inom teknik med god social förmåga och ett brinnande intresse för att dela med sig av sin kunskap. Pedagogiken grundar sig i problembaserat lärande, där inlärningen sker genom problemlösning och case.

Scania Sommarforskarskola Teknik arrangeras av Unga Forskare med Scania som sponsor i syfte att uppmuntra intresset för teknikämnet hos unga.

 

scania_logga