Här hittar du som förälder eller elev praktisk information om Sommarforskarskolan. Kontaktuppgifter till handledarna, vägbeskrivning och schema mejlas ut till antagna deltagare ca två veckor innan kursstart.

AstraZenecas Sommarforskarskola 2021 blir digital

På grund av situationen med Covid-19 har vi, tillsammans med våra partners, AstraZeneca och KTH beslutat att hålla en digital sommarforskarskola som alternativ till att ställa in.

Vi hoppas att du är lika taggad som oss på årets Sommarforskarskola.

Alla deltagare behöver tillgång till

  • En plats att vara på med internetuppkoppling
  • En dator
  • Ladda hem och installera appen Teams(licens och tillgång som du behöver får du av oss inför start). Det är via Teams som vi kommer hålla hela sommarforskarskolan. Invigning, lärakännaaktiviteter, case i grupper, korta presentationer och föreläsningar, hjälp av handledarna osv.
  • En webläsare

Du behöver inte köpa något för att delta

Vi skickar ett paket till dig med det material du behöver för laboration hemma i god tid inför sommarforskarskolan.  Vi kommer också be dig använda saker i ditt hem eller att gå utomhus för att undersöka något föremål. Du behöver inte införskaffa något specifikt för kursen utan du kan använda det som finns hemma. Vi kan komma att be dig titta i dina skåp och vi hjälper dig att hitta alternativ som fungerar. Du behöver små mängder av något du har hemma och du behöver inte köpa något för dessa moment.

Med detta nya upplägg har vi valt att korta ner sommarforskarskolan till en vecka istället för två.

CASE-baserat upplägg:

Vi kommer jobba CASE-baserat i grupper med blandade åldrar, vissa moment kommer ske i storgrupp andra enskilt. Under veckan kommer ni att få 1 CASE. Utöver detta finns det lite extra utmaningar för grupper som blir klara före utsatt tid.
Måndagen börjar med invigning och lära känna aktiviteter följt av introduktion till caset där du delas in i en blandad grupp. Under veckan fortsätter ni med caset och får stöd av era handledare. Veckan avslutas med en avslutning.

När

v 24-25 resp v 26

Med detta upplägg har vi valt att korta ner sommarforskarskolan till en vecka istället för två.

Plats

AstraZenecas sommarforskarskolor kommer hållas online på distans i år. En plats där du kan vara online, i hemmet, sommarstugan, biblioteket eller var du än befinner dig.

Schema

Sommarforskarskolan pågår vardagar kl 9.00-15.00. Vårt handledarteam mejlar ut detaljerat schema ca två veckor innan kursstart.

Mat, resor och boende

Föräldrarna ansvarar för att eleverna själva har med lunch (och bestick) till Sommarforskarskolan. Föräldrarna ansvarar också för elevernas resa till och från Sommarforskarskolan varje dag. Vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med resor och/eller boende till långväga elever.

Försäkring och ansvar

Alla elever täcks av ansvars- och olycksfallsförsäkring under de tider då de deltar i Sommarforskarskolans aktiviteter. Det är viktigt att alla elever deltar i gemensamma säkerhetsgenomgångar och följer handledarnas instruktioner. Vi använder ett trivselkontrakt som elever och föräldrar får skriva under innan kursstart. Trivselkontraktet postas ut och ska tas med på skrivet till Sommarforskarskolans första dag, vilket är en förutsättning för att få delta.

Avanmälan

Vi brukar ha elever i reservkö och det är därför viktigt att ni meddelar oss snabbt om ni inte kommer kunna delta. En administrativ avgift på 1000 kr kommer att tas ut vid senare avanmälan än 1 månad innan kursstart eller om eleven deltar under färre än totalt fyra dagar.