På den här sidan hittar du svaren på de vanligaste frågor vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga är du vällkommen att maila projektledare Maria Österlund på maria.osterlund@ungaforskare.se

Jag kan inte ansöka.

Ansökningsperioden för 2019 är måndag 11 mars till söndag 31 mars. För barn till anställda på AstraZeneca öppnar ansökan måndag 4 mars. Därefter kan du anmäla dig till reservlistan fram till dess att respektive Sommarforskarskola startar.

Vad kostar Sommarforskarskolan?

Att delta är helt gratis. Resor till och från Sommarforskarskolan samt eventuella resor till och från studiebesök står eleverna för. Vi tar ut en avgift för de elever som avanmäler sig senare än 1 månad innan start eller som deltar under färre än totalt åtta dagar.

Vilka datum och tider är Sommarforskarskolan?

Sommarforskarskolan 2019 är vecka 25-26 i Stockholm (ingen undervisning Midsommarafton 21 juni) och vecka 31-32 i Göteborg år. Skoldagarna varar alla vardagar mellan 9.00-15.00. 

Var hålls Sommarforskarskolan?

I Stockholm är vi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). I Göteborg är vi på Göteborgs universitet.

Hur vet jag om jag fått en plats?

Efter att anmälan stängt meddelar vi dig så fort som möjligt om du fått en bekräftad plats eller om du står i reservkö. Viss handläggningstid kan förekomma men vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt.

Får eleverna mat i skolan?

Nej, alla tar med sig mat till Sommarforskarskolan. Mat som inte behöver värmas då vi inte kan garantera ett tillfredsställande antal microvågsugnar. Kom även ihåg bestick!

Har ni försäkringar?

Ja, alla elever täcks av en ansvars- och olycksfallförsäkring under de tider Sommarforskarskolans verksamhet pågår.

Kan man delta om man bor i en annan stad?

Det kan man, men vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa långväga deltagare med resa eller boende under Sommarforskarskolan.