På den här sidan hittar du svaren på de vanligaste frågor vi får. Om du inte hittar svaret på din fråga är du vällkommen att maila projektledare Amanda Raud på amanda.raud@ungaforskare.se

Jag kan inte ansöka.

Ansökningsperioden för 2018 är måndag 12 mars till söndag 8 april. För barn till anställda på AstraZeneca öppnar ansökan måndag 5 mars.

Vad kostar Sommarforskarskolan?

Att delta är helt gratis. Resor till och från Sommarforskarskolan samt eventuella resor till och från studiebesök står eleverna för. Vi tar ut en avgift för de elever som avanmäler sig senare än 1 månad innan start eller som deltar under färre än totalt åtta dagar.

Vilka datum och tider är Sommarforskarskolan?

Sommarforskarskolan 2018 är vecka 25-26 i Stockholm (ingen undervisning Midsommarafton 22 juni) och vecka 31-32 i Göteborg år. Skoldagarna varar alla vardagar mellan 9.00-15.00. 

Var hålls Sommarforskarskolan?

I Stockholm är vi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). I Göteborg är vi på Göteborgs universitet, på Lundberg Lab på Medicinareberget.

Hur vet jag om jag fått en plats?

Efter att du skickat in din ansökan meddelar vi dig så fort som möjligt om du fått en bekräftad plats eller om du står i reservkö. Viss handläggningstid kan förekomma men vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt.

Får eleverna mat i skolan?

Nej, alla tar med sig mat till Sommarforskarskolan. Kom även ihåg bestick!

Har ni försäkringar?

Ja, alla elever täcks av en ansvars- och olycksfallförsäkring under de tider Sommarforskarskolans verksamhet pågår.

Kan man delta om man bor i en annan stad?

Det kan man, men vi har tyvärr inte möjlighet att hjälpa långväga deltagare med resa eller boende under Sommarforskarskolan.