Engagera dig

Lediga jobb och uppdrag just nu:

 • Koordinator för sommarforskarskolorna Vill du få erfarenhet av att planera, leda och koordinera, och samtidigt inspirera ungdomar till STEM? Sök till tjänsten som koordinator för våra sommarforskarskolor, rekryteringen sker löpande men ansök senast 19 februari. Läs mer här!
 • Handledare för sommarforskarskolorna Vill du få erfarenhet av projektplanering, undervisning och samtidigt inspirera ungdomar? Sök till Handledare för våra sommarforskarskolor, rekryteringen sker löpande men ansök senast 19 februari. Läs mer här!
 • Ideella projektuppdrag SIYSS 2024 Vill du få erfarenhet av ett ideellt uppdrag i ett internationellt projekt i syfte att inspirerar gymnasieungdomar till STEM? Vill du skapa möjligheter att knyta kontakter för framtiden? Sök till SIYSS projektgrupp 2024. Urval pågår löpande, ansök senast 1 mars 2024. Läs mer om de olika uppdragen här!
 • Vice Projektledare SIYSS 2024 Intresserad av att engagera dig i ett internationellt projekt, testa på projektledning i en understöttande roll? Sök till Vice Projektledare för Stockholm International Youth Science Seminar, ideellt uppdrag. Rekryteringen sker löpande men ansök senast 1 mars 2024.  Läs mer här!
 • Funktionär final Hjälp till vid finalen av Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga, den 8 till 11 april 2024 i Södertälje. Som funktionär med t ex transportera saker i bil, teknik eller finalmiddag. Ideellt uppdrag. Ansök senast 16 februari.  Läs mer här!
 • Fadder final Hjälp till vid finalen av Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga, den 8 till 11 april 2024 i Södertälje. Som fadder tar du hand om en grupp elever under veckan. Ideellt uppdrag. Ansök senast 16 februari.  Läs mer här!
 • Projektledare för Utställningen Unga Forskare Vill du utvecklas inom ledarskap och projektledning? Sök uppdraget som projektledare för Utställningens arrangörsgrupp, rekryteringen sker löpande men ansök senast 10 mars. Läs mer här!

 

Övriga uppdrag inom våra föreningar
 • RAYS söker arrangörer för nästa års forskarskola. Läs mer

 

 

Kommande uppdrag inom våra verksamheter:

 

 

Utställningen Unga Forskare

 • Funktionärer till semifinalerna av Utställningen Unga Forskare i februari-mars. Ideellt  uppdrag.
 • Faddrar till finalen av Utställningen Unga Forskare i mars-april. På finalen tar du hand om en faddergrupp med cirka nio finalister och informerar, leder och entusiasmerar dem under veckan. Ideellt uppdrag.
 • Verksamhetsgruppen inom Utställningen rekryteras under våren.
Övriga uppdrag
 • Nomineringskommitté till Anders Walls stipendium för Unga Forskare. Rekryteras i september/oktober.
 • Funktionärer till Riksstämman, Rekryteras i augusti/september. Ideellt uppdrag.
 • Reseledare till våra internationella tävlingar i USA, Europa och Kina. Rekryteras i januari. Ideellt uppdrag.

 

Välkommen att bli aktiv i Unga Forskare

Varje år engagerar sig ett stort antal av våra medlemmar i våra verksamheter eller andra roliga uppdrag för att skapa mötesplatser och aktiviteter för unga i Sverige. Uppdragen varierar i längd och storlek men är alla förenade med gemenskap, kunskapsutbyten och en rolig upplevelse. Som aktiv i Unga Forskare har du möjlighet att få värdefulla erfarenheter och kontakter för framtiden.

När vi rekryterar kommer en annons att komma upp på denna sida. Nedan kan du även se när på året som vi söker aktiva till olika uppdrag så du kan hålla utkik i god tid. Glöm inte att följa oss på Facebook, då får du automatiskt veta när vi publicerar nya uppdrag.