Engagera dig

Välkommen att bli aktiv i Unga Forskare

Varje år engagerar sig ett stort antal av våra medlemmar i våra verksamheter eller andra roliga uppdrag för att skapa mötesplatser och aktiviteter för unga i Sverige. Uppdragen varierar i längd och storlek men är alla förenade med gemenskap, kunskapsutbyten och en rolig upplevelse. Som aktiv i Unga Forskare har du möjlighet att få värdefulla erfarenheter och kontakter för framtiden. Att engagera sig ideellt kan vara ett sätta att få erfarenhet inför att du ska söka ditt jobb eller testa dina vingar inom ett nytt område. Oavsett så är det värdefullt i ett CV att ha engagerat sig ideellt. 

När vi rekryterar till ideella uppdrag kommer en annons att komma upp på denna sida. Nedan kan du även se när på året som vi söker personer till olika uppdrag så du kan hålla utkik i god tid. Glöm inte att följa oss i sociala medier på Instagram och TikTok, då får du automatiskt veta när vi publicerar nya uppdrag.

Just nu söker vi:

 • Projektledare för Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga Vill du utvecklas inom ledarskap och projektledning? Sök uppdraget som projektledare för Utställningens arrangörsgrupp, rekryteringen sker löpande men ansök senast 5 maj. Läs mer här!
 • Arrangörsgrupp för Utställningen Unga Forskare, forsknings-SM för unga Vill du utvecklas inom inom it, finansiering, event eller kommunikation eller ledarskap?  Sök uppdrag inom Utställningens arrangörsgrupp, rekryteringen sker löpande men ansök senast 12 maj. Läs mer här! 
 • Ideella projektuppdrag SIYSS 2024 Vill du få erfarenhet av ett ideellt uppdrag i ett internationellt projekt i syfte att inspirerar gymnasieungdomar till STEM? Vill du skapa möjligheter att knyta kontakter för framtiden? Sök till SIYSS projektgrupp 2024.  Rekrytering sker löpande och vi ser gärna att du kan påbörja uppdraget omgående. Läs mer om de olika uppdragen här!
 • Vice Projektledare SIYSS 2024 Intresserad av att engagera dig i ett internationellt projekt, testa på projektledning i en understöttande roll? Sök till Vice Projektledare för Stockholm International Youth Science Seminar, ideellt uppdrag.  Rekrytering sker löpande och vi ser gärna att du kan påbörja uppdraget omgående.  Läs mer här!

 

Övriga uppdrag inom våra föreningar
 • Inga uppdrag just nu

 

 

Återkommande uppdrag inom våra verksamheter:

Varje år rekryterar vi flera olika ideella uppdrag inom Unga Forskare. Se nedan lista och när annonser brukar komma upp på denna sidan och i våra sociala medier. Har du frågor om uppdragen eller vill anmäla ditt intresse? Kontakta vår personal som ansvarar för respektive verksamhet.

 

Utställningen Unga Forskare och Stockholm International Youth Science Seminar

 • Ideell projektledare till SIYSS (december-januari)
 • Projektledare Utställningen Unga Forskare (kan vara ideellt eller arvoderat. Bestäms årligen)
 • Funktionärer till semifinalerna av Utställningen Unga Forskare i februari-mars. Ideellt  uppdrag.
 • Vice projektledare SIYSS, ideellt uppdrag (rekryteras under februari-mars)
 • Teammedlemmar till SIYSS arbetsgrupp (marsapril, ideellt uppdrag)
 • Faddrar till finalen av Utställningen Unga Forskare i mars-april. På finalen tar du hand om en faddergrupp med cirka nio finalister och informerar, leder och entusiasmerar dem under veckan. Ideellt uppdrag.
 • Verksamhetsgruppen inom Utställningen rekryteras under våren.
Övriga uppdrag
 • Funktionärer till Riksstämman, Rekryteras i augusti/september. Ideellt uppdrag.
 • Reseledare till våra internationella tävlingar i USA och Europa . Rekryteras i januari. Ideellt uppdrag.

 

Letar du efter en anställning? Då ska du kika här istället!