Unga Forskare Alumni

Sedan 1977 har Unga Forskare stöttat unga att hitta nya vänner, utvecklas inom naturvetenskap, teknik och matematik och nå sina drömmar. I 40 år har vi tillsammans skapat en fantastisk gemenskap och inspirerat tusentals unga genom våra verksamheter och föreningar. Vi har öppnat dörrar till både kunskap och internationella arenor och hjälpt talanger att nå längre. Vi har mycket att vara stolta över och vi är många som bidragit till där vi är idag.

Det finns idag många alumner från Unga Forskare runt om i näringslivet och akademin, människor som varit engagerade medlemmar och som fortfarande har ett klappande hjärta för vår organisation. Det märktes inte minst på jubileumsmiddagen den 21 oktober 2017 där närmare 100 alumner var med och firade vår 40-åriga historia. Vi kan med stolthet blicka tillbaka på denna historia, men vi får inte glömma att blicka också framåt.

I en värld som fylls av alternativa fakta, globala samhälls- och miljöutmaningar och avsaknad av källkritik vet vi att Unga Forskares verksamhet behövs och är viktigare än någonsin. Vårt syfte, att ge unga förutsättningar att utveckla sitt intresse för naturvetenskap och teknik är lika relevant nu som då.

Med framtiden och nya generationer av unga forskare i fokus har vi lanserat Unga Forskare Alumni. Vi vill knyta nya och starkare band till dig som är alumn från Unga Forskare och ta tillvara på alla värdefulla erfarenheter, perspektiv och kontakter som kan fortsätta utveckla vår organisation, bidra till syftet och hjälpa oss nå våra mål.

Gå med i nätverket

Vi söker dig som haft ett stort engagemang för förbundet Unga Forskare och dess verksamhet samt fortsatt känner att du har mer att ge. Vi tänker att du vill upprätthålla ditt engagemang och din relationen till oss. Vidare ska du vara över 26 år och ha avslutat dina studier.

Nätverket är tänkt att vara en plattform för gemenskap och utbyten där det finns möjlighet att ta del av vad som är på gång, träffa dagens Unga Forskare och återuppleva den härliga stämningen. Vi hoppas på kära återseenden, nya bekantskaper, intressanta diskussioner och ny kunskap. Vår förhoppning är även att du vill hjälpa oss att ta nästa steg. Vi är alltid i behov av kloka råd, kontakter i näringsliv och akademi, jurymedlemmar eller föreläsare som kan hjälpa organisationen att nå nya höjder och inspirera en ny generation unga att nå sina drömmar.

Kontakta styrgruppen för nätverket på alumni@ungaforskare.se om du är intresserad av att gå med. Berätta i mailet vem du är, när du var aktiv inom Unga Forskare och vilket/vilka uppdrag du haft. Ansök gärna samtidigt om att gå med i gruppen Unga Forskare Alumni på Linkedin.

Styrgruppen för Unga Forskare Alumni är: Jenny Lindgren, Anders Lindgren, Kristofer Hallén, Sven Lidström och David Andersson.