Alla kan delta!

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för dig att lyckas bättre med ditt gymnasiearbete eller egna projekt, och en chans för dig som vill ta ditt projekt ett steg längre.

Alla projekt med koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik är välkomna – vi har inga inträdeskrav och du behöver inte ha kommit fram till ett speciellt resultat eller ny upptäckt. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill lyckas med ditt projekt! Anmälan stängde 4 februari 2020.

Besök Utställningen 2020!

Välkommen att besöka Utställningen 2020 och inspireras av deltagarnas projekt.

Vill du besöka en semifinal hittar du info under respektive semifinals sida. 

Träffa vänner för livet

På Utställningen får du chansen att träffa andra ungdomar från hela landet och skapa nya kontakter och vänner via ert gemensamma intresse, naturvetenskap, teknik och matematik

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000kr. 

Få feedback från forskare

Under semifinalerna och finalen får du som utställare feedback och tips från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt) eller en sammanfattning. Ditt projekt bedöms av vår jury. De mest lovande projekten går vidare till semifinal

Semifinal

På semifinalen får du visa upp ditt projekt i en monter under en dag på en högskola, ett universitet, eller science center. Du får diskutera ditt projekt med forskarna i juryn, träffa deltagare från andra skolor och ta del av olika aktiviteter. På semin delar vi också ut priser och finalplatser. 

Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen på Tekniska Museet i Stockholm. Finalen består av ett 4 dagar långt program fyllt med utställning av ditt projekt, studiebesök, föreläsningar och andra roliga och inspirerande aktiviteter. Finalen avslutas med en prisceremoni där vi delar ut våra priser till ett värde av över 500 000kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag. Efter prisceremonin så firar vi tillsammans med en avslutande sittning.

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter resan under våren och sommaren. Som en del i forskningslandslaget representerar du Sverige på en av världens största internationella tävlingar inom naturvetenskap, teknik och matematik för unga.

Nationella evenemangspartners

Partners

Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare

Semifinalsarrangörer

Nationella partners

Tack till