Välkommen till Digitala Utställningen Unga Forskare!

Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik är en möjlighet för dig att lyckas bättre med ditt projekt och en chans att nå ett steg längre. Alla projekt med koppling till våra ämnen är välkomna att delta!

Besök finalen och Digitala Utställningen Unga Forskares skolprogram under hela våren! Ta del av finalutställningen, digitala föreläsningar och monterpresentationer av spännande forskning till stöd för gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena.

 

Använd Utställningen i din undervisning

Är du lärare och vill använda Digitala Utställningen Unga Forskare i din undervisning? Här hittar du exempel på hur det kan göras i praktiken!

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000 kr.

Få feedback från forskare

ALLA som anmäler sig får personlig feedback från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt), eller en sammanfattning. Anmälan är öppen 4 jan-4 feb 2021. Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

Digital Semifinal

Våra semifinaler pågår 18-26 feb. Du får visa ditt projekt för juryn genom videosamtal och ta del av en träningsworkshop i presentationsteknik. Vi delar ut priser och finalplatser.

Från 18 feb och hela våren erbjuder vi öppna föreläsningar av universitet, forskare och företag till stöd för gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena. Ta också del av ny, spännande och banbrytande forskning i digitala montrar från företag och universitet.

Digital Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 22-29 mars. Presentera ditt projekt i en digital monter för besökare från hela Sverige och ta del av pass och sociala aktiviteter online. Vid prisceremonin 29 mars delar vi ut priser till ett värde av 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

Besökare kan titta på finalprojekten och ställa frågor till utställarna. Våra öppna föreläsningar och montrar med spännande forskning ligger uppe hela våren.

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter äventyret under hela året. Som en del i landslaget kan du få representera Sverige i någon av världens största vetenskapstävlingar för unga och delta i exklusiva, vetenskapliga aktiviteter, fysiskt eller digitalt, inom Sverige. Efter ditt landslagsår tar du plats i vårt alumnnätverk.

Nationella evenemangspartners
logotyp xylem.
Partners
Logotyp SIWI.
Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare
Jenny och Anders Lindgrens Stiftelse för Unga Forskare
Bertil Wollerts stipendiefond
Semifinalsarrangörer
Nationella partners
Tack till