Välkommen till Utställningen Unga Forskare!

Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik är en möjlighet för dig att lyckas bättre med ditt projekt och en chans att nå ett steg längre. Alla projekt med koppling till våra ämnen är välkomna att delta!

Boka in ett skolbesök med en av våra skolambassadörer som berättar mer om Utställningen för dina elever och varför de ska delta! Gör en intresseanmälan för skolbesök via detta formulär.

Besök Digitala Utställningen Unga Forskare 2021. Ta del av den digitala finalutställningen från 2021, digitala föreläsningar och monterpresentationer av spännande forskning till stöd för gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena.

 

Använd Utställningen i din undervisning

Är du lärare och vill använda Digitala Utställningen Unga Forskare 2021 i din undervisning? Här hittar du exempel på hur det kan göras i praktiken!

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000 kr.

Få feedback från forskare

ALLA som anmäler sig får personlig feedback från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt), eller en sammanfattning. Anmälan är öppen 7 jan-7 feb 2022. Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

Semifinal

Våra semifinaler pågår 3- 8 mars. Du får ställa ut ditt projekt i en monter och visa för jury och skolklasser/ allmänhet. Du får träning i presentationsteknik, inspirationsaktivitet och möjlighet att träffa andra semifinalister. Vi delar ut priser och finalplatser.

Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 4- 7 april. Presentera ditt projekt i en digital finalutställning för besökare från hela Sverige och ta del av invigning, jurymöten och sociala aktiviteter online samt fysiskt på Södertälje Science Park, Södertälje 5- 7 april. Vid prisceremonin 7 april delar vi ut priser till ett värde av 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter äventyret under hela året. Som en del i landslaget får du representera Sverige i någon av världens största vetenskapstävlingar för unga och delta i exklusiva, vetenskapliga aktiviteter inom Sverige. Efter ditt landslagsår tar du plats i vårt alumnnätverk.

Nationella evenemangspartners
logotyp xylem.
Partners
Logotyp SIWI.
Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare
Jenny och Anders Lindgrens Stiftelse för Unga Forskare
Bertil Wollerts stipendiefond
logotyp Stockholms Universitet.
Semifinalsarrangörer
Nationella partners
Tack till