Välkommen till Digitala Utställningen Unga Forskare!

Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för dig att lyckas bättre med ditt gymnasiearbete eller egna projekt, och en chans för dig som vill ta ditt projekt ett steg längre.

Utställningen 2021 kommer att äga rum helt digitalt. Vi erbjuder jurymöten, sociala aktiviteter, projektutställning, möten med spännande och banbrytande forskning samt öppna föreläsningar – online och öppet för alla i hela Sverige. Scrolla ner och läs mer om de olika stegen i tävlingen. Föreläsningsprogram kommer att publiceras på den här sidan längre fram.

Alla kan delta! Alla projekt med koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik är välkomna – vi har inga inträdeskrav och du behöver inte ha kommit fram till ett särskilt resultat. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill lyckas med ditt projekt!

Boka digitalt skolbesök!

Vill din skola ha digitalt besök av en skolambassadör som berättar mer om Utställningen? Här kan du läsa mer om hur du som lärare kan använda sig av Utställningen i din undervisning.

Träffa vänner för livet

På Utställningen får du chansen att möta andra ungdomar från hela landet online, och skapa nya kontakter och vänner via ert gemensamma intresse för naturvetenskap, teknik och matematik

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000 kr.

Få feedback från forskare

ALLA som anmäler sig får personlig feedback från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt), eller en sammanfattning. Anmälan är öppen 4 jan-4 feb. Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

Digital Semifinal

Våra semifinaler pågår 18-26 feb. I semifinalen får du visa ditt projekt för forskarna i juryn genom videosamtal och ta del av vårt exklusiva träningspass där du lär dig presentationsteknik och att pitcha ditt projekt. På semin delar vi ut priser och finalplatser. Från den 18 feb erbjuder vi också ett program med spännande öppna föreläsningar till stöd för gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena. Deltagare och besökare får också chans att ta del av spännande och banbrytande forskning i våra samarbetspartners digitala montrar, där de även kan ställa frågor till universitet och företag.

Digital Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 22-29 mars. Nu får du presentera ditt projekt i en digital monter för besökare från hela Sverige och ta del av pass och sociala aktiviteter online. Besökare kan ta del av finalprojekten och ställa frågor till utställarna. Givetvis ligger våra öppna föreläsningar och partners montrar med spännande forskning uppe hela perioden. Finalen avslutas med en prisceremoni 29 mars där vi delar ut priser till ett värde av över 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter äventyret under hela året. Som en del i landslaget kan du få representera Sverige i någon av världens största internationella vetenskapstävlingar för unga och du deltar i exklusiva, vetenskapliga aktiviteter, fysiskt eller digitalt, inom Sverige tillsammans med Unga Forskare och våra partners. Efter ditt landslagsår tar du plats i vårt alumnnätverk.

Nationella evenemangspartners
Partners
Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare
Jenny och Anders Lindgrens Stiftelse för Unga Forskare
Semifinalsarrangörer
Nationella partners
Tack till