Välkommen till Utställningen Unga Forskare!

Utställningen Unga Forskare, SM i forskning, är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för DIG att lyckas bättre med ditt projekt och en chans att nå ett steg längre. Alla projekt med koppling till våra ämnen är välkomna att delta!

Letar du projektidéer eller inspiration och stöd till ditt projekt? Besök digitala finalutställningen 2023 och se vad andra elever gjort och hur de gått tillväga.

Boka in skolbesök! Gör en intresseanmälan via detta formulär för att få besök till din klass av en skolambassadör som berättar mer om Utställningen Unga Forskare.

 

Använd Utställningen i din undervisning

Är du lärare och vill använda Utställningen Unga Forskare i din undervisning? Här hittar du exempel på hur det kan göras i praktiken!

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000 kr.

Få feedback från forskare

Alla som anmäler sig får personlig feedback från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt), eller en sammanfattning. Anmälan är öppen 6 jan-6 feb 2024. Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

J

Semifinal

Våra semifinaler pågår 26 feb – 8 mars. Du får ställa ut ditt projekt i en monter och visa för jury och skolklasser/ allmänhet. Du får träning i presentationsteknik, inspirationsaktivitet och möjlighet att träffa andra semifinalister. Vi delar ut priser och finalplatser.

Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 8-11 april. Presentera ditt projekt i en digital finalutställning för besökare från hela Sverige och ta del av invigning, jurymöten och sociala aktiviteter online samt fysiskt på Södertälje Science Park, Södertälje 9-11 april. Vid prisceremonin 30 mars delar vi ut priser till ett värde av 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

J
J

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter äventyret under hela året. Som en del i landslaget får du representera Sverige i någon av världens största vetenskapstävlingar för unga och delta i exklusiva, vetenskapliga aktiviteter inom Sverige. Efter ditt landslagsår tar du plats i vårt alumnnätverk.

Nationella evenemangspartners

logotyp xylem.
Partners
Logotyp SIWI.
logotyp Stockholms Universitet.

Stiftelsen Bertil Wollerts stipendiefond

Jenny och Anders Lindgrens Stiftelse för Unga Forskare

Magn. Bergvalls Stiftelse

Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare
Semifinalsarrangörer
Nationella partners
Tack till