Välkommen till Digitala Utställningen Unga Forskare!

Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för dig att lyckas bättre med ditt gymnasiearbete eller egna projekt, och en chans för dig som vill ta ditt projekt ett steg längre.

Utställningen 2021 kommer att äga rum helt digitalt. Vi erbjuder jurymöten, sociala aktiviteter, projektutställning och öppna föreläsningar online och öppet för alla från hela Sverige. Scrolla ner och läs mer om de olika stegen i tävlingen. Föreläsningsprogram kommer att publiceras på den här sidan längre fram.

Alla kan delta! Alla projekt med koppling till naturvetenskap, teknik eller matematik är välkomna – vi har inga inträdeskrav och du behöver inte ha kommit fram till ett särskilt resultat. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill lyckas med ditt projekt!

Besök Digitala Utställningen 2021!

Välkommen att ta del av Utställningen 2021 och inspireras av finalisternas projekt från hela Sverige.

Träffa vänner för livet

På Utställningen får du chansen att möta andra ungdomar från hela landet online, och skapa nya kontakter och vänner via ert gemensamma intresse för naturvetenskap, teknik och matematik

Vinn priser värda över 500 000kr

Redan på semifinalerna har du chansen att vinna flera olika priser och på finalen delar vi ut priser till ett värde av över 500 000 kr.

Få feedback från forskare

ALLA som anmäler sig får personlig feedback från våra jurymedlemmar som består av forskare och representanter från näringslivet. Allt för att ditt projekt ska bli så bra som möjligt!

Digital Uttagning

Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt (det behöver inte vara färdigt), eller en sammanfattning. Anmälan är öppen 4 jan-4 feb. Ditt projekt bedöms av vår jury. Du får feedback tillbaka på ditt projekt. Många av projekten går vidare till semifinal.

Digital Semifinal

Våra semifinaler pågår 18-26 feb. I semifinalen får du visa ditt projekt för forskarna i juryn genom videosamtal, och ta del av vårt exklusiva träningspass där du lär dig presentationsteknik och att pitcha ditt projekt. På semin delar vi också ut priser och finalplatser. För skolor och andra besökare erbjuder vi ett program av öppna föreläsningar till stöd för undervisningen i gymnasiearbetet och natur- och teknikämnena. Föreläsningarna når du via vår hemsida från och med 18 feb. Deltagare och besökare får också chans att möta universitet och högskolor.

Digital Final

De 55 bästa projekten från hela landet går vidare till finalen 22-29 mars. Nu får du presentera ditt projekt i en digital monter för besökare från hela Sverige och ta del av pass och sociala aktiviteter online. För besökare och skolor erbjuder vi ytterligare öppna föreläsningar till stöd för undervisningen i gymnasiearbetet och natur- och teknikämnen. Besökare får också titta på finalprojekten, ställa frågor till utställarna, och möta våra samarbetsuniversitet och högskolor. Föreläsningarna och utställningen når du via vår hemsida från och med 18 feb. Finalen avslutas med en prisceremoni 29 mars där vi delar ut priser till ett värde av över 500 000 kr och utser Sveriges Unga Forskningslandslag.

Sveriges Unga Forskningslandslag

För dig som vinner en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag fortsätter äventyret under hela året. Som en del i landslaget kan du få representera Sverige i någon av världens största internationella vetenskapstävlingar för unga och du deltar i en rad exklusiva, vetenskapliga aktiviteter inom Sverige tillsammans med Unga Forskare och våra partners. Aktiviteterna sker i fysisk form eller digitalt. Efter ditt landslagsår tar du plats i vårt alumnnätverk.

Nationella evenemangspartners
Partners
Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare
Jenny och Anders Lindgrens Stiftelse för Unga Forskare
Semifinalsarrangörer
Nationella partners
Tack till