På kansliet spelades i veckan in en reklamfilm som ska användas för rekrytering av inspiratörer till höstens upplaga av projekt TEND. Filmen kommer att innehålla lite intervjuer med före detta inspiratörer och några häftiga experiment. Stort tack till Sebastian Bundajev från Södertäljes Unga Forskare Förening för kemikalier och instruktioner och Viktor Björklund, Leonard Voltaire och Diana Diez för medverkande. Vår generalsekreterare Theresia Silander Hagström höll i trådarna. Om några veckor kommer filmen ligga uppe på hemsidan och youtube, så håll utkik!

 

Viktor har gjort en tjusig skumorm

Projekt TEND – Teknik och Naturvetenskap för dig – utbildade under tre år över fyrahundra inspiratörer som gav sig ut på Sveriges största naturvetenskapliga turné. Tillsammans besökte de över tjugo tusen niondeklasser runt om i landet och genom att bjuda på en häftig experimentshow inspirerade dem till att välja natur och teknik på gymnasiet.

Allmänna arvsfonden, som stod för finansieringen av projektets tre år, har återigen beviljat vår ansökan och i höst kommer vi utbilda ytterligare femtio inspiratörer som ska ut på en TEND-turné.

Är du intresserad av att pröva på det naturvetenskapliga showandet och göra ett riktigt häftigt projektarbete, läs mer och anmäl dig på http://www.fuf.org/medlem/verksamhetstips/tend-teknik-natur-dig.