Projekt TEND har blivit beviljat fortsatta projektmedel från arvsfonden för HT11 och en ny projektledare har anställts. Nu behöver vi Din hjälp för att göra detta till den bästa omgången av TEND hittills! Därför söker vi nu Dig som är en engagerad ideell och brinner för TEND. Kan och vill Du ställa upp som funkis och/eller showteam på utbildningshelgen första helgen i oktober? Svarar Du JA på den frågan skicka ett CV och en presentation till tend@ungaforskare.se.

Funktionär

Vi behöver först och främst funkisar till utbildningshelgen som i år kommer att hållas i samarbete med KTH Skolan för kemivetenskap i deras lokaler. Förutom utbildningshelgen arbetar Unga Forskare också med att ta fram ett nytt koncept för TEND och du har nu chansen att vara en del av utformningen av det. Målet är att hålla en första träff för funkisarna i början på september. Som funkis ska du vara utåtriktat och organisatorisk och ha med ett genuint intresse för teknik och naturvetenskap. En funkisansvarig kommer också att rekryteras och är Du intresserad av att ta lite extra ansvar skriv gärna det i din ansökan.

I uppdraget ingår:

–       Förbereda och planera en utbildningshelg som ska förbereda inspiratörerna för deras uppdrag

–       Delta i utbildningshelgen på KTH första helgen i oktober som funktionär

–       Ansvara för kontakt och stöd med en utvald grupp inspiratörer efter utbildningshelgen

–       Eventuellt delta i en brandskyddsutbildning på KTH i Stockholm

Showteam

Showteamet ska delta under lördagen på utbildningshelgen och då visa upp hur en show under högstadieturén skulle kunna se ut. Showen planeras och genomförs av teamet själva men inköp av material bekostas av Unga Forskare. Som en del i showteamet bör du vara spexig, tycka om att stå i rampljuset och samtidigt ha ett brinnande intresse för teknik och naturvetenskap. Vi ser gärna att ni ansöker i par och att ni bifogar lite tankar på hur ni tänker lägga upp er show.

I uppdraget ingår:

–       Planera en show till en max kostnad på 250 kr

–       På utbildningshelgen visa den planerade showen för gymnasieeleverna

–       Ha god dokumentation av använda experiment, planering och förberedelse arbetet inför             exempelshowen.

–       Skapa ett experimentkompendium som bör vara klart innan utbildningshelgen, så att de kan tryckas och delas ut till inspiratörer.