I helgen samlades 55 ungdomar från hela Sverige för årets TEND-inspiratörsutbildning. Under ledning av tidigare gymnasieinspiratörer, våra duktiga funktionärer och studenter från kemisektionen på KTH fick eleverna genomgå ett heltäckande program.

På agendan stod både workshops i presentationsteknik och labbar med roliga experiment, men även en populärvetenskaplig föreläsning om vardagskemi, middag med KTH-studenter och rundtur på campus. Harald Carlstrand, som var TEND-inspiratör hösten 2007, berättade om hur det är att jobba med TEND-shower, så våra nya inspiratörer fick en ordentlig skjuts in i sitt projektarbete! Under hösten ska de ut och besöka högstadieskolor runt om i landet för att visa upp en vetenskapsshow och berätta om hur det är att läsa naturvetenskap och teknik på gymnasiet. Vi önskar dem stort lycka till med projektarbetet och i framtiden!

Ett jättetack till alla funktionärer som var med under helgen, kemisektionen på KTH och Nils Gustafsson som är projektledare för TEND.

Vad vore en Unga Forskare-helg utan flytande kväve?

Är du högstadielärare eller -elev och vill att din skola ska besökas av Unga Forskares TEND-inspiratörer? Kontakta projektledare Nils Gustafsson på nils.gustafsson[a]ungaforskare.org, så hjälper han dig! Läs mer om projekt TEND här: http://www.ungaforskare.org/tend