Ja, hur är det att sitta i förbundsstyrelsen? Det är några år sedan jag blev invald, så lite tankar om hur det är har hunnit dyka upp i huvudet under tiden. Här kommer några reflektioner från mig om den mer ”personliga” aspekten av att sitta i styrelsen.

Det är lärorikt

Jag har lärt mig väldigt mycket genom min utbildning, men så är jag också inne på mitt femtonde år i skolväsendet. Samtidigt har jag också lärt mig otroligt mycket genom mitt förbundsstyrelseuppdrag, om både högt och lågt. Ekonomi, organisationsteori, ledarskap, juridik, revision och strategic managent (bra översättning efterlyses) är några av de ämnen som jag träffat på och lärt mig något om. Jag har fortfarande ingen utbildning att tala om inom dessa områden, men konfronteras man med frågor på områdena så är det svårt att inte lära sig något samtidigt. Och visst, jag tycker att matte är kul (annars skulle jag inte läsa till ingenjör), men det kan nog vara nyttigt att kunna lite annat också.

Det är utmanande

Förutsättningarna är ganska enkla: The sky is the limit, och du är personligt ansvarig gentemot Riksstämman. Typ så.

Det är roligt

Humör och känslor kan förstås svaja ibland, men över lag har jag alltid tyckt att förbundsstyrelseuppdraget är jättekul! Att få diskutera och hitta lösningar till de (lärorika och utmanande) frågor som landar på styrelsens bord är, helt enkelt, roligt. Det är svårt att förmedla sånt här i text, så ni får ta mig på mitt ord istället: Att identifiera frågor och problem, ta fram beslutsunderlag, diskutera, följa upp beslut och ha del i organisationens utveckling är jätteroligt! (:

 

Verkar det lockande? Det är fortfarande ett tag kvar, men Riksstämman 2012 kommer snabbare än du tror. Håll dig uppdaterad på valberedningens arbete! Du är förstås också välkommen att prata med någon i förbundsstyrelsen om du vill veta mer om vårt arbete.