Igår avslutades ett av förbundets allra största arrangemang, Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS). Det är ett event där världens bästa unga forskare kommer till Sverige i och med nobelfestligheterna. Deras viktigaste uppdrag här i Sverige är ett seminarium där de får möte svenska gymnasieelever och berätta om sin forskning och inspirera dessa ungdomar att själva syssla med naturvetenskap och teknik. Seminariet hölls i onsdags och över 600 ungdomar fick lyssna på föreläsningar, mingla med de deltagare som inte föreläste och även lyssna på information om Unga Forskare.

Själv var jag där på eftermiddagen och det var kul att se hur folk samlades runt de utländska gästerna för att ställa massa frågor. Det var aktivitet och interaktion i hela lokalen. Det är något jag kallar utbyte. I ett annat rum hölls det en kemishow med flytande kväve med David Andersson i spetsen och Egzona Vitija som informerade om förbundet. Fantastiskt roligt att höra och framför allt att se hur flytande kväve återigen fascinerar  och väcker nyfikenhet.

De internationella deltagarna gick sedan på alla nobelföreläsningarna och avslutade veckan med inget mindre än nobelmiddagen. Vill passa på att tacka hela SIYSS-gruppen för ett fantastiskt arrangemang och framför allt ett jättebra seminarium! Tack!