Stockholms stad ger varje år ett antal stockholmare möjlighet att realisera sina idéer och innovationer. I år delas 375 000 kronor ut genom Stockholms stads Innovationsstipendium. Alla som bor, studerar eller arbetar i Stockholm har möjlighet att söka stipendium. Syftet är att stimulera och uppmuntra i första hand personer som arbetar utan stöd från större företag eller institutioner att utveckla nya innovationer. Din idé kan vara en fysisk produkt, tjänst eller en kombination av dessa, och de områden som i år premieras sträcker sig från vardagsprodukter till kulturella & kreativa näringar, miljöteknik, life sciences, tjänster, besöksnäring samt it & telekom. Idéerna bedöms efter deras tekniska, kommersiella och samhällsekonomiska betydelse och stipendierna kommer att delas ut i samband med en ceremoni i Stadshuset i anslutning till Nobelveckan. Läs mer och ansök direkt på www.stockholmbusinessregion.se/innovationsstipendium