Stort grattis till Nils Ygge som idag kom hem från Bratislava med ett specialpris från EU Contest! Han var en av vinnarna från Utställningen Unga Forskare, vår svenska tävling och priset var att delta på denna tävling. Nu ska han åka vidare ut i världen, närmare bestämt till ESA, the European Space Agency. 

 

Nils är inte den enda svensken som lyckats utomlands med sitt projektarbete under året. I våras kom de svenska deltagarna från Intel ISEF, en internationell utställning i USA, hem med inte mindre än tre priser! Det är inte en ovanlighet att våra tävlanden kommer hem med fina priser, det händer år efter år. Och varför säger jag det här då? För att jag älskar att skryta om alla fantastiska människor i Unga Forskare? Ja, lite, så klart. Men framför allt för att det är väldigt coolt att en så liten nation som Sverige kan lyckas så bra utomlands! Vad kan det bero på?

 

Jo, alla dessa ungdomar har ju gjort sitt arbete inom ramen för projektarbetet. Och vad gör projektarbetskursen för att urskilja sig från andra kurser? Jo, den är mycket fri och uppmuntrar till att göra det som man är nyfiken på och tycker är roligt. Detta är för mig ett kvitto på det som vi tror i Unga Forskare, nämligen att nyfikenhet för unga framåt! 

 

Sanna