China Adolescents Science and Technology Innovation Contest är en nationell utställning i Kina dit unga forskare från hela världen bjuds in. Evenemanget har över 500 utställare och hålls i Nanjing City, Jiangsu Province, den 1-6 augusti, följt av en veckas rundresa för stipendiaterna, vilket ger möjlighet till ett unikt kulturellt utbyte.

I sommar kommer Sonja Edström och Björn Bergwall från Bromma Gymnasium och Blackebergs gymnasium i Stockholm få uppleva utställningen i Kina tillsammans med en reseledare. Projektet som Sonja och Björn tillsammans gjorde heter: Asterias rubens – en art i förändring? och det kan man läsa mer om på vår webbplats.

Bild: Nu har finalen av Utställningen Unga Forskare dragit igång. Utställningen på Tekniska museet kommer att vara öppen för allmänheten både idag och imorgon, kom gärna förbi och titta!  
En bild på det tävlandes montrar på Tekniska museet i Stockholm