Här kommer första inlägget till Intel International Science and Engineering Fair som är världens största tävling för projekt inom naturvetenskap och teknik, med över 1500 utställare. Tävlingen äger rum i Phoenix, Arizona, den 12-17 maj, varefter stipendiaterna får utforska USA under en veckas tid med reseledaren Mikael Ingemyr

På den här resan åker Andreas Persson och Måns Holmberg från Leksands Gymnasium och tävlar med sitt gemensamma projekt: Stjärnspektroskopi. Med sig har det även Josefine Wahlström från Bladins Gymnasium i Malmö som tävlar med sitt projekt: Using High Throughput Sequencing to Find TTV in Serum Samples from Mothers of Leukemic Children

Vill ni läsa mera om projekten och motiveringen, gå in på Unga Forskares webbplats!

Bilden är från prisutdelningen den 28e mars på Tekniska museet i Stockholm