I morse såg vi en intervju av Nobelpristagaren Doaglas Osheroff, där han berättade om sin karriär och upptäckten av superfluiditet hos Helium-3, vilket senare gav honom ett Nobelpris i fysik. Därefter besökte vi “Intel e-Lounge” och fann lite tid att ta det lugnt.

Till lunch letade vi oss fram till Hard Rock Café och åt oss mätta på en varsin stor hamburgare. Senare fick vi äran att se när fyra Nobelpristagare från olika forskningsområden svarade på diverse frågor ställda av olika finalister, vilket var mycket intressant.

Till kvällen var vi bjudna att se på äkta Amerikansk baseboll i arenan Chase Field, där Arizona Diamondbacks skulle försvara hemmaplan mot Atlanta Braves. Nu laddar vi upp inför morgondagen, då juryns bedömningar kommer att ske.

/Måns

Nobelpristagaren Douglas Osheroff beskriver trädet som han delade med en av sina stora förebilder, John Bardeen, när kön till toaletterna under en fysikkonferens var för lång. John Bardeen utvecklade mycket av det teoretiska underlag som Osheroffs upptäckt vilar på, och är för övrigt den enda personen någonsin som blivit tilldelad Nobelpriset i fysik två gånger.
Intel e-Lounge är öppet hela dagarna och där kan man surfa, testa ny teknik, se på film, slappa, eller jobba.
Idag blev det lunch på Hard Rock Café. Det var mysigt!
Fyra Nobelpristagare svarar på finalisternas frågor. Väldigt många ämnen avhandlades och det hela var mycket inspirerande.
Taggade inför vår allra första basebollmatch. Arenan tar nästan 50 000 pers. Notera att taket är stängt.
Mycket nöjd med sin ca 1 liter stora cola.
Mitt under matchen. Notera att taket är öppet.
Test av iPhones panorama-funktion. Klicka för att zooma.