Idag gick vi upp tidigt, åt frukost och begav oss till Grand Award Ceremony. Där det delades ut ca 3 miljoner dollar, tråkigt nog inget vi svenskar fick ta del av i år. Över lag var det ändå en mäktig upplevelse med många glada ungdomar. Mikael hade även äran att stå på scen och dela ut priset Dudley R. Herschbach SIYSS Award, vilket är en resa till Stockholm som inkluderar ett deltagande vid Nobelprisceremonin och andra aktiviteter under Nobelveckan i december.

När Grand Award Ceremony var över begav vi oss till utställningshallen där vi monterade ner våra respektive montrar. Kort där efter åkte vi ut till flygplatsen för att hämta ut vår hyrbil som skulle ta oss till världens största bevarade krater; Meteor Crater i Arizona. Bilfärden var ca 3 timmar lång och innehåll en mycket varierande och vacker natur. När vi väl var framme vid det 1.2 km breda hålet, var synen obeskrivlig!

På väg hem åkte vi igenom Sedona, och bevittnade där ett fantastisk landskap med både berg och enorma träd. Bl.a. förde vägen oss till Red Rock State Park, vilket som namnet antyder, är en kedja av enorma röda berg. Väldigt mäktigt att se

Imorgon beger vi oss mot Grand Canyon!!

/Måns  

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Alla First Award-pristagare.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Prisutdelare Mikael Ingemyr ger sig ut på scen, samtidigt som han hälsar publiken med en Vulcan salute, amerikanska Star Trek-premiärdagen till ära.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
De tre Dudley R. Herschbach SIYSS Award-pristagarna emellan SSP-ordföranden Elisabeth Marincola och prisutdelaren Mikael. ”Congratulations! I’ll see you in Stockholm!” lär han ha hälsat pristagarna när de fick sina plakat.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Reseledaren tar oss uppför berget.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Ivriga pojkar springer mot kratern.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
”Titta, där är den!” – Mikael
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Den är ca 1,2 kilometer i diameter, och 140 meter djup.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Strax solnedgång över Arizona och Meteor Crater.
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
Bilförare Mikael är nöjd med bilen. Och landskapet.