Efter några dygn med rätt så lite sömn unnade vi oss en härlig sovmorgon. Vi åt frukost vid lunchtid och skämdes inte för det.

När vi gjort oss i ordning begav vi oss till Smithsonian National Air and Space Museum, som är världens största museum för flygplan, rymdskepp, och det mesta relaterat till det. I lobbyn möttes vi av enorma missiler, flygplan och flera rymdfarkoster från olika rymdprogram. Mikael och jag fick även chansen att testa en riktig flygsimulator, något som var en upplevelse utöver det vanliga (särskilt eftersom Mikael för det mesta flög uppochner). Efteråt besökte vi Smithsonian Institution National Museum of Natural History där vi bland annat fick se dinosaurier och vidröra en äkta meteorit från Mars.

Vi tog därefter tunnelbanan ut till Arlington National Cemetery, vilket är en otroligt stor kyrkogård. Där gick vi omkring och upplevde stillhet och vacker natur. Vi besökte där familjen John F. Kennedy’s gravplats, minnesmärkena för båda rymdfärje-olyckorna (Challenger-olyckan 1986, och Columbia-olyckan 2003). Vi beskådade också vaktbytet vid Den Okände Soldatens Grav, vilket var väldigt imponerande.

Sedan gick vi till Marine Corps War Memorial (även känd som Iwo Jima Memorial) som är ett monument för alla som tjänstgjort i USA:s marinkår sedan 1775. Väldigt stor och maffig skulptur. Fotot den är baserad på har man sett många gånger.

Vi avslutade dagen med en middag på en italiensk restaurang. Efter all amerikansk mat vart det en väldig succé.

/Måns

Det mesta på Air and Space Museum är genuint. Bara att hoppas på att man desarmerat stridsspetsarna i kryssningsrobotarna.  
En replika av det för alltid legendariska Hubbleteleskopet. Otroligt stort på många sätt.
Josefine med en rymddräkt som användes vid STS-128, Christer Fuglesangs sista rymdresa. I hjälmen syns reflektionen av Måns, Andreas, och Mikael. Parallellen till denna legendariska bild är lätt att se.
T-Rex på NMNH.

Arlington var vackert på många sätt.
Försvarshögkvarteret Pentagon syns strax under horisonten.

Vaktbytet var faktiskt mycket imponerande att se.

Både soldater och politiker fanns begravda på Arlington.

Kanske den enda amerikanska flaggan i USA som inte står helt rakt.