Idag tar äventyret slut (om man inte räknar vår fantastiska resa tillbaka till Sverige). Det är lite tråkigt, men samtidigt håller vi alla nog med om att det ska bli skönt att komma hem. Enkla saker som att kunna dricka prima svenskt dricksvatten som inte smakar klor och att äta en riktig ugnstek med kokt potatis och sås saknar vi nog lite.

Vår dag började så klart med en maffig och underbart god frukost (våfflor med lönnsirap) och sedan var det dags att shoppa lite på Macy’s (om inte till sig själv så till dem där hemma). Efter det tog resan slut. Vi sitter i skrivande stund på JFK i väntan på vårt 6 timmar långa flyg till Amsterdam.

Föräldrar, ni kan sluta oroa er, vi är strax hemma 😀

Hem till Sverige, hem till landet brunsås och mellanmjölk och framförallt hem till studenten!

Till sist vill vi tacka Förbundet Unga Forskare, Intel, Skolverket, och Stiftelsen Gundel Cornelias Stipendiefond för Unga Forskare som gjorde stipendieresan möjlig, samt till Mikael Ingemyr som planerade hela resan och sett efter oss under resan.

Tack till er!

/Josefine

Macy’s i New York marknadsför sig själva som “världens största butik”. Och stort var det. Till och med Mikael fann saker att köpa.
Under de senaste två veckorna har vi skrivit våra blogginlägg under de få pauser vi haft. Här skriver undertecknad på detta inlägg. Rundgång.
Sverige omnämndes minst tre gånger i dagens Wall Street Journal i olika sammanhang. I detta uppslag fanns en halvsida om några kravaller runt Stockholm som vi helt missat.