Sedan i måndags har Unga Forskare befunnit sig i somriga Almedalen tillsammans med vår samarbetspartner AstraZeneca. Förutom att delta på seminarier om ungas intresse för naturvetenskap och teknik, så har vi även inspirerat unga själva. Med hjälp av flytande kväve har vi gjort massor med experiment i vårt tält som har inspirerat alla besökare, men i synnerhet unga. Bara några minuter efter att vi har satt igång våra experiment så samlas massvis med barn som har ställt frågor mellan himmel och jord; “Varför krymper ballongen ihop?”, “Hur kan ni göra glass utan en frys?”, “Varför kokar det (flytande kväve ser ut som vatten)?” och många fler frågor.

Det är en otrolig ynnest att få möjlighet att inspirera unga och gamla till att vår värld är fantastisk spännande och det visar att det går att göra väldigt mycket häftigt med få resurser och mycket kreativitet. Det visar också att det går att få många att intressera sig för naturvetenskap och teknik om det bara framställs på rätt sätt och med passion för ämnet.

Vi vill tacka AstraZeneca som har varit med och stött oss under veckan med både en plattform och resurser för att inspirera. Vi vill även tacka alla som har stått i tältet och gjort ett fantastiskt jobb i vårt tält, ni är sanna förebilder för unga forskare.