I skrivande stund sitter vi alla tre på hotellrummet och umgås, helt slutkörda efter eftermiddagens utflykt. Den började med minibussarna som tog oss först till Linggu Temple och Wuliang Hall. Med oss hade vi en guide som berättade om platsens historia. Wuliang Hall är en ”beamless hall” vilket innebär att den inte har något trä eller några spikar utan endast stenar. Där inne kunde man förr be till Buddha – det finns därför ett hål i taket på byggnaden. Nu är det ett monument för alla de soldater som dog i Nordfälttåget. På samma plats såg vi även Linggu Pagoda.

Därefter begav vi oss mot Purple Mountain – som inte alls är lila utan helt grönt, men fick sitt namn då berget för länge sedan inte hade någon växtlighet och bergsytan syntes och tydligen hade en lila nyans. Enligt bilden här nedan skulle man kunna tro att det regnade, men det gjorde det verkligen inte. Det var bara väldigt varmt och folk försökte få skugga med sina paraplyer. 
Minibussarna åkte genom Nanjings ”downtown” och vi gjorde några kortare stopp för att titta på några byggnader. Centrala Nanjing såg riktigt häftigt ut med alla höghus och butiker. Jag ser fram emot att åka dit igen om några dagar. 

Nu ska vi gå och lägga oss i lagom tid så att vi är pigga och glada imorgon när vi ska på invigningsceremonin och möta besökare i vår monter på CASTIC.
/Sonja Edström