Idag blev vi väckta tidigt för att sedan ta oss iväg till invigningsceremonin för CASTIC. Det var egentligen först idag som vi insåg storleken på tävlingen då hela mässområdet där tävlingen håller hus helt plötsligt var fullt med folk. Antalet maskots hade även mångdubblats så det blev en del bilder på och med dem!

Efter att passerat en säkerhetskontroll kom vi in i hallen där invigningen skulle hållas och som ni kan se var det gott om folk.

 Som sig bör fick varje person i hallen var sin handklappa och Kinesisk flagga för att kunna vinka till kamrorna. CCTV var till och med på plats och sände invigningen så vem vet, vi kanske har gjort TV-debut i Kina nu!

Själva invigningen innehöll nationalsång, en egenskriven sång till CASTIC, många olika dansframträdanden och en hel del tal av viktiga personer. Bland annat var Kinas första kvinnliga astronaut där och berättade lite om vad hon behövt göra för att bli astronaut, samt peppade alla lyssnare till att aldrig ge upp.

 Efter invigningen fick Sonja och Björn gå till sina montrar och presentera sitt projekt, medan jag blev bjuden på 15 rätters (!) tillsammans m,ed de andra ledarna och officiella personer. Nu måste vi dock springa för vi ska på utflykt, Hörs senare!

//Filippa