Efter den storslagna invigningsceremonin igår gick jag och Björn tillbaka till vår monter för att börja presentationerna av vårt projekt. Upplägget var ungefär samma som på finalen här i Stockholm men största delen av tiden i montern gick faktiskt åt till att vara med på bild med alla snälla besökare. Och det var verkligen många bilder; det var säkert hundra personer som ville fota under hela dagen och när vi senare gick ut ur Expo Centret var det avspärrat kring utgången och besökare stod omkring och filmade och fotade när vi deltagare gick ut. 
Efter det åt vi lunch och begav oss ut på utflykt igen. Den började med ett besök på Nanjings “City Planning Office” där vi fick se Nanjings byggnadshistoria och även se hela Nanjing i miniatyrformat. Det visades även en film som innehöll stadens framtidsvision – det ska byggas mycket! Därefter besökte vi “Nanjing Museum of Biology and Paleontology” där vi fick se dinosaurier och olika fossiler.
Dagens höjdpunkt var nog resan till Nanjing City Wall. Det är alltså inte Kinesiska muren utan Nanjings egna stadsmur. Från den kunde man se hela staden! Det var häftigt att se hur skyskrapeområdena kontrasterades med natur och traditionella tempel. 
Middagen åt vi mitt i stan och bestod av en traditionell kinesisk buffé som serverades på ett bord med en roterande skiva i mitten, så att man kunde skicka runt maten smidigt. Det serverades många olika rätter och några av dem var minst sagt intressanta. Det konstigaste vi åt var nog den marinerade daggmasken. Ja, ni läste rätt. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att smaka men när Filippa oberört stoppade den sladdriga masken i munnen ville jag och Björn också vara lika modiga och smaka.
/ Sonja Edström