Hejsan svejsan!
Nu är vi hemma i Sverige igen efter att ha varit med och tävlat och ställt ut på utställningen i Prag, EUCYS 2013. Vi (Moa Berglund, Johanna Janebäck & Anton Olsson) var där 20-25 september tillsammans med två oslagbara reseledare nämligen Robert Piehl Fridqvist och Karl Larsson.
Hade en riktigt underbara resa full av erfarenheter, nya bekantskaper och en massa roliga och oförglömliga stunder. Här nedan kommer massa bilder från våra äventyr i Prag.

När vi landat och hämtat ut vårt bagage bar det av mot hotellet.
Vi blev snabbt polare med kameramannen som tog kort på allt och alla, han ville gärna ta kort på Moa och Johanna när de testade att hoppa i de goa hotellsängarna.
Utställningshallen 
Inte helt fel med en fem rätters middag efter att ha rest hela dagen, det var riktigt gott, det tyckte även Robert och Karl.
Här är vi i vår fina monter som vi fixade i ordning när vi kommit fram. Vi ställde upp i utställningen med vårt projekt PROOF -the waterproof PET-roof, idén är att minska antalet PET-flaskor som ligger och skräpar i naturen (framförallt i utvecklingsländer där man saknar ett fungerade återvinningssystem och även rent kranvatten). Vi har då utvecklat en lösning och kommit på hur man kan bygga ett tak enbart av tomma plast flaskor. Läs gärna mer på våran hemsida: petroof.wordpress.om, om ni vill veta mer.  
I utställningshallen.
Vi åt väldigt mycket god mat under dagarna, massa goa buffeér.

Chockladfontän var också gott!
Invigningsceremonin
Middag på senaten
 

Sista dagen under utställningen blev vi filmade och intervjuade, här är Johanna framför alla kamerorna. 
Bild på ett av våra många jurybesök.
Efter tre dagar i våran kära monter var det dags att packa ihop och plocka ner affischerna.
 
Vi var nöjda med våran insats under utställningen men det kändes lite tråkigt att packa ihop allt för det hade varit så roligt!
Några trevliga vänner vi lärde känna från bland annat Sydkorea, Tyskland och Egypten.

Den vackra staden Prag!

Dagarna gick snabbt och helt plötsligt var det dags för prisceremonin, vi var laddade och spända!

Ceremonin var mycket mäktig och rolig, vi vann tyvärr inget pris, men vi kändes oss riktigt nöjda med veckan och tävlingen ändå, det var ett pris bara att få vara med! Vi var glada över att ha varit med och fått uppleva så mycket spännande saker.
 
 
 
Avslutade denna fina resan med att plugga lite matte på flygplatsen i väntan på planet tillbaks till Sverige.
Är ni sugna på att se mer bilder eller filmer från resan oh tävlingen i Prag så är det bara att gå in på EUCYS hemsida eucys2013.cz.
Vi vill även passa på att tacka Unga Forskare för att vi fick denna underbara möjligheten att åka till Prag och ställa upp i tävlingen.
Ha det fint och hoppas vi ses här på bloggen igen!
Glada hälsningar
Moa, Anton och Johanna