Så var den 52:a upplagan av Utställningen Unga Forskare tillända.
Vi i Förbundsstyrelsen gästade både på invigningsceremonin med ett inledande inspirationstal av vår Ordförande Diana, deltagande på Avslutningsmiddagen med ett egengjort spex för Utställarna, representation på Prisceremonin och genom extrauppdraget som mentorer för Gnistans vinnardag i Stockholm.
Vi är många i Styrelsen som har kommit in i förbundet genom just Utställningen och känner därför en liten gnutta nostalgi när vi är där men även en oerhörd inspiration. Om jag får låna Dianas ordval, så känns det faktiskt som det finns ett stort hopp för forskar-Sverige när vi har en sådan otrolig kompetens ute i landets skolor, även om genomsnittet verkar dala (enligt PISA-undersökningen). Samtidigt så är det så otroligt roligt att se att vår verksamhet fyller vårt syfte så väl. Utställarna blir både inspirerade och agerar själva som förebilder och inspirerar besökare för naturvetenskap och teknik.
Jag och Diana var även på ett intressant och lärorikt seminarium för ledarskap i ideella organisationer på Grant Thornton. Där fick vi en bredare inblick i styrelsens ansvar och arbetssätt. Det var den tredje och sista delen i en serie om tre seminarium där vi lyckats knipa platser till två av dem. Lyckligtvis går dem igen till hösten så att vi kan få våran fulla lärdom och även ett tjusigt diplom.
I styrelsen arbetar vi nu för fullt med våra utredningar och planerar även för samarbeten och events som komma skall. Vi i ena utredningsgruppen söker även extrahjälp från er medlemmar i förbundet, så om ni känner er sugna på att ta del utav utredningsarbetet om Verksamheterna i Stadgarna är det bara att kika in på hemsidan där en fullständig utlysning finns för rollen. (klicka här -> http://www.ungaforskare.org/nyheter/2014-03-31/vill-du-medverka-styrelsens-utredningar)
Nästa vecka, söndagen den 13/4, är det även Förbundsstyrelsemöte på Kungliga Vetenskapsakademin, där alla givetvis får komma och se hur ett sådant möte går till. Kontakta mötesordförande olle.nordesjo@ungaforskare.se om ni är intresserade!
Under hela helgen kommer Förbundsstyrelsen att arbeta och utvecklas på den andra möteshelgen för FS 2014. Vi ser alla fram emot det och hoppas att det kommer bli lärorikt för oss alla och att vi kommer diskutera idéer och utveckla förbundet.

Fastän jag själv (Caroline) inte har möjlighet att medverka, på grund av en krockande kurs, är jag förväntansfull för vad som kommer att hända och också ledsen över att jag inte kan delta. Helgerna är intensiva och produktiva, det är då vi får träffas på riktigt, då diskussionerna går framåt som bäst och såklart då vi får ha våra Förbundsstyrelsemöten. Det är något värt att se fram emot, att få samlas allihopa och arbeta tillsammans för att få förbundet att nå sin fulla kapacitet – något som åtminstone jag tror är mycket större än vad vi kan hoppas på.