Dagens inlägg kommer från min kära kollega, styrelseledamoten Jenny Sedhed. Hon skriver om verksamhetshelgen, både till er som var med och fick ta del av det roliga och även till oss som tyvärr missade tillfället.

Förbundet Unga Forskare hade 2-4 maj sin verksamhetshelg där aktiva i de olika verksamheterna fick träffas och en chans att umgås.  Efter middagen på fredagskvällen var det namnlekar som första check på listan, eftersom många aldrig hade träffats förut. När nervositeten hade lämnat rummet blev det en hel del andra lekar, bland annat maffia.
Efter frukost på lördagen var det dags för ekonomiutbildning för de som var intresserade, vilket var många! Eftersom schemat var fullspäckat höll många därpå möten inom de egna verksamheterna och då passade även styrelsen på att ha ett möte.
Helgen fortsatte och flöt på med teambuilding, en ledarskapsutbildning, möten, god mat, grillning och en hel del lekar långt in på nätterna.  Även styrelsen fick chansen att lära känna varandra bättre, med hjälp av de aktiva Axel och Gustav, på ett lite annorlunda vis. Våra kloka huvuden behövde slås ihop för att kunna lösa problem tillsammans, vi behövde lyssna på varandra eller fysiskt faktiskt känna på varandra.  Flytta tunnor, gå på lina som en grupp (här fick vi även lite publik!), och att inte kunna se eller att inte kunna prata satte gruppen på prov. Det var ett givande pass med en hel del skratt som krävde samarbete, lite fysisk styrka och tålamod.
Som styrelseledamot kändes det som ett riktigt bra tillfälle att träffa aktiva och få chansen att få större inblick i hur de olika verksamheterna planerar och arbetar. Det kan vara bra att under lite mindre seriösa förhållanden prata, diskutera om vad som kan göras annorlunda eller helt enkelt bara lära känna varandra.

Kansliet ska ha ett stort tack, som ordnade denna möjlighet för verksamheterna!