20 april erbjuder National Geographic Society ett kostnadsfritt seminarium på Göteborgs Universitet för studenter 18-25 år för att lära sig om hur man kan bli en “National Geographic Young Explorer”. Tillsammans med explorers som har fått stöd av National Geographic och personal från National Geographic erbjuds pratiska tips & råd om hur man kan söka medel för fältstudier. Dessa fältstudier är inom alla akademiska ämnen men även inom genren äventyr/upptäcktsresande/fotografi. Som Young Explorer kan man ansöka om 50 000 SEK för sin fältresa.

Programmet består av:

Fika och inskrivning: 15.15 – 15.30
Seminarium: 15.30 – 18.00
Mingel: 18.00 – 19.00
Kvällen avslutas med lite mingel där studenterna och föreläsarna tillsammans kan mötas och dela idéer och ställa frågor.

Talare från National Geographic:

Martin Edström, National Geographic Explorer, är svensk journalist och fotograf som arbetar med innovativa sätt att berätta om världen, genom att använda format där läsare själv får utforska berättelsen på nätet. I början av 2015 ledde Edström en expedition, finansierad av National Geographic, till världens största grotta: Son Doong i Vietnam. Det färdiga reportaget bygger på bilder tagna i 360° vinkel, och kommer ge läsare en unik möjlighet att utforska grottan digitalt.

Aubrey Jane Robert, National Geographic Young Explorer, är paleonotolog som har gjort fältarbete och utgrävningar på norska Svalbard för att lära sig mer om plesiosaurier, en grupp marina reptiler som härskade i världshaven under samma tid som dinosaurierna.

Anmälan obligatorisk: https://nationalgeographic.formstack.com/forms/ye_seminar

Eller email: NatGeoEurope@ngs.org

Välkomna!