Efter lördagens prisceremoni skingrades skaran av folk från på ISEF snabbt, några skyndade till flygplatsen, andra tog det lite mer lugnt och vissa åkte till och med dagen efter. Vi stannade en natt till i Pittsburgh, och fick på eftermiddagen besök av Elins kompis Cameron, en fotograf som hon hade träffat på utbytesstudier i Korea. Vi spenderade kvällen med att snacka och går runt och utforska staden. 

Dagen efter bar det av till Hertz, för biluthyrning. Det blev en vit Nissan Altima, med mycket benutrymme och knapp för start av bilen. High-tech! Första stoppet skulle bli Grove City Premium Outlets, ett stort shoppingområde med låga priser en timme utanför Pittsburgh. Många butiker var det. Martin köpte några slipsar, jag några t-shirts, och Elin allt möjligt. Jag gick också runt och letade efter en ryggsäck, men ingen hade en sådan som jag sökte, de tyckte jag till och med hade väldigt specifika krav (separat laptop-fack, stort fack, “externt” främre fack för småsaker som inte fylls av det inre stora facket, “sovsäckfack” för träningskläder, nät eller mesh på framsidan, externa vattenflaskfickor på båda sidor, bröstrem, höftrem. Om någon känner till en sådan ryggsäck  erbjuder jag hittelön på 100 kronor.)
Från shoppingen fortsatte vi till Erie och åt middag på en “klassisk” amerikank restaurang, som serverade allt man kan tänka sig är amerikansk mat. En underlig sak med denna restaurang var att för att komma in var man tvungen att gå igenom en “gift-shop”. Men det var inte ens vanliga giftshop, utan de sålde sjukt mycket skumma grejer. CD-skivor med religiös musik, stekpannor, gossdejur, paddlar, doftljus, gungstolar, med mera. Vi gick runt och skrattade åt det mesta, men både Martin och Elin blev till slut lurade.

Nästa dag innebar lite mer körning, 7/2 timmar till Toronto. Elin och Martin besökte Hockey Hall of Fame, medan jag vilade på hotellrummet (sjuk), men det hade tydligen varit en besvikelse. På kvällen gick vi till Ripleys Aquarium of Canada. Akvariet var öppet ända till 23, vi stannade till 21 kanske. Det stod att det skulle vara ett litet akvarium, men det var enormt. De visade först upp de närliggande sjöarnas liv, därefter Atlantens och slutligen djupatlantens. Bland annat hade de en helt sjukt enorm hummer , som säkert var en halvmeter lång. Ena klon hade till och med kalkat igen. Det verkade lite absurt till en början, men tydligen växer de hela sitt liv och kan bli uppemot 140 år gamla. Akvariet hade även en glasgång inuti ett akvarium, där det simmade runt massor av hajar och rockor. Det fanns även klappakvarier, där man fick känna på rockor och någon för mig okänd krabba. Det var riktigt trevligt, dock verkade vissa akvarier alldeles för små sett till hur mycket fisk det fanns däri, så det kändes inte helt bra, moraliskt sett, att njuta av vistelsen. 
Från Toronto bar det av till Niagarafallen. Vi hade bokat en båtresa till klockan tre, men vi var framme redan 11, och kom på. På bokningsbekräftelsen stod det att man bör infinna sig 45 minuter innan utsatt tid för säkerhetsgenomgång, men det behövdes tydligen inte. Dock inte att förringa säkerheten, för detta var ingen vanlig båttur, utan båten var av typen jet-boat som kunde köra upp till 100 km/h, och poängen av turen var att åka snabbt och bli blöt. Det innebar i praktiken att båten åkte upp för en fors med sin massiva motor (1800 hk) och ner igen, på ett sådant sätt att vågorna skulle stänka över kanten och resenärerna bli blöta (läs: skendränkta), varpå detta upprepades 5-6 gånger. Efter turen hade nog alla en enorm respekt för floden. Om någon är intresserad, går det att se på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ouFqA2hr4ok
Eftermiddagen spenderades kring Niagarafallen. Jag hade förväntat mig någon typ av naturreservat kring det svenska kring Stora sjöfallet, men möttes istället av ett överkommersionaliserat område fyllt med giftshops, bussar och casinos. På inget sätt kan jag förstå hur detta i populärkulturen framställs som ett romantikens centrum. Vattenfallet var stort, fint och mäktigt, men omgivningen lämnade mycket övrigt till att önska. 
Dagen efter (idag) åkte vi till den amerikanska sidan och promenerade runt lite där, och besökte även det omtalade Walmart. I skrivande stund sitter vi på Niagara Buffalo Airport och väntar på att åka till New York, där det sista benet av resan skall spenderas.