Anmälan öppen till Stockholm International Youth Science Seminar 2015

Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) är ett unikt tillfälle för din gymnasieklass att inspireras av några av världens främsta unga forskare. I samband med Nobelveckan bjuds 27 av världens mest begåvade unga forskarna till Stockholm för att sprida sitt brinnande engagemang och presentera sina forskningsprojekt i världsklass.

 

Anmäl er här.

 

SIYSS är ett internationellt välrenommerat evenemang som sedan 1976 hjälpt ungdomar få upp ögonen för vad som kan åstadkommas av unga med intresse inom naturvetenskap och teknik. Detta sker bland annat i form av ett seminarium i Aula Medica på Karolinska Institutet.

 

Ni kan både ta del av de unga forskarnas projekt genom presentationer och vid en mässa i anslutning till aulan där besökarna har möjlighet att fördjupa sig mer i de mest intressanta projekten. Dessutom kommer ett flertal universitet och högskolor att vara representerade under dagen för att besvara dina elevers frågor om eftergymnasiala studier. Vi kommer även bjuda på en gästföreläsning med Karolinska Institutets forskare Arvid Guterstam som är expert på illusioner.

 

Seminariet kommer att hållas på Aula Medica den 9e december 2015. Det finns tre tidspass att välja mellan och dessa ses i det medföljande formuläret. Det finns endast ett begränsat antal platser på varje pass och det är först till kvarn som gäller. När platserna för ett pass är uppbokade kommer det tidspasset att försvinna från formuläret som alternativ.

 

Sammantaget erbjuder SIYSS ett perfekt forum för att samla idéer till framtida projektarbeten och inspireras till vidare studier. Utöver detta är SIYSS något som bidrar till undervisningen genom att koppla klassrummet till verkligheten och öppna upp för diskussioner inom aktuella forskningsområden.

 

Om ni önskar få mer information om SIYSS kan vår arrangörsgrupp som består av forskande universitetsstudenter besöka er skola för att presentera seminariet för lärare och rektorer. Vid intresse, skicka en förfrågan på email. Om ni önskar äta lunch i närheten av seminariet rekommenderar vi restaurang Nanna Svartz som ligger i samma byggnad.

 

I slutet av november kommer vi att skicka ut ytterligare information med bland annat program för dagen och sammanfattningar av de presenterade projekten för att ge er en möjlighet att förbereda era elever innan seminariet. 

 

Glöm inte att gilla vår Facebooksida för att få löpande information om våra event och presentationer av alla årets deltagare. För ytterligare information är ni välkomna att läsa mer här. Vid frågor är ni välkomna att kontakta oss på siyss.seminarium@ungaforskare.se    

 

LÄNK TILL ANMÄLAN