När vi vaknade i morse kändes det som att vi precis lagt huvudet på kudden och vi insåg rätt tidigt att vi inte alls var ute i så god tid som vi trodde. Frukosten var riktigt god men vi hade inte riktigt tid att njuta av den, det ska vi se till att göra de andra dagarna! Vi tog tunnelbanan till utställningshallen och väl där preppade vi det sista i vår monter innan det var dags för öppningsceremonin.

Personligen är jag (Ulrika) inte så mycket för orkestrar, men detta var väldigt häftigt och kul! Orkestern spelade modern musik, däribland Avicii, med stor energi och entusiasm. Amanda representerade oss genom att ståtligt bära den svenska fanan över scenen.

Efter öppnigsceremonin var det dags för det första utställningspasset. Vi fick inget jurybesök – men blev istället överraskade av ett finbesök från Helsingborg av vår kära kompis Hanna och hennes vän. Vi blev även filmade av EUCYS mediateam, och förhoppningsvis får vi ta del av den filmen.

Nu är det dags att addera lite mat till våra hungriga magar, det var trots allt länge sedan frukosten!