Hej!

(Skrivet Lördag 19/7 24:00)

Nu sitter vi på bussen påväg från Bergamo där vi besökt ett konstgalleri och lyssna på en föreläsning i en gammal teater. Vi är väldigt utmattade efter en lång dag i utställningshallen och promenader upp och ner i Bergamo. Det ska bli skönt att sova, även om det inte blir så många timmar.

Ulrika vid en utsiktsplats uppe på berget där gamla Bergamo ligger. Magnifik utsikt över “nya” Bergamo.

Nu återstår endast ett jurypass, imorgon förmiddag blir sista gången vi står i vår monter. Allt har gått väldigt snabbt men varit väldigt roligt! Vi har pratat med en massa trevliga utställare, jurymedlemar, bjudit på godis och posat för massvis av fotografer. Alla andra är så sjukt duktiga och har gjort väldigt häftiga projekt. Det är en ära att bara få vara en del av detta!

Vi med vår montergranne Enrico från Malta posar för fotografer i “selfieområdet”

Igår kväll besökte vi Science and Technology Museum Leonardo da Vinci, vilket är precis vad det låter som. Byggnaden var jättefin, ett gammalt kloster från 1500-talet men tyvärr var tempot i guidningen lite för högt för att vi skulle hänga med på allt. Efter lite tilltugg (ost, salami och smördegsknyten) på stående fot åt vi trerättersmiddag i en av museets utställningshallar. Ambitionen när det gäller maten är hög, oavsett situation och ställe ska det vara appertif, förrätt/pasta, kötträtt och efterrätt. Kanske inte alltid det mest optimala men det är kul att de bryr sig och maten är alltid jättegod och lyxig!

Klara vid Bergamos stadsmur påväg till galleriet.

Nä, nu är det dags att ladda inför morgondagen, då vi för utom ett sista jurypass ska hinna med ett besök på världsutställningen Expo.

Peace out
Klara och Ulrika