Idag börjar I-SWEEEP i Houston, USA, som är den största tävlingen i sitt slag i världen där unga forskare tävlar i hållbara lösningar rörande energi, ingenjörskonst och miljöfrågor. Över 1000 gymnasielever kommer samlas för att presentera sina bästa och mest innovativa lösningar för morgondagens hållbara samhälle.

Lucas Jacobsson och Olof Simander blev med sitt projekt Elektrohydrodynamisk Drift (ni kanske såg videon med den flygande lilla farkosten på Unga Forskares instagram?) nominerade under finalen av Utställningen Unga Forskare för att tävla för Sveriges vägnar här i Houston.

“Deltagandet i Utställningen Unga Forskare har öppnat för möjligheter vi, Olof och Lucas, aldrig kunnat drömma om. Vårt lilla gymnasiearbete, som vi är väldigt stolta över, som vi har lappat ihop i skolans svettiga labbsalar och dunkla studiesalar på kvällar och nätter, ska nu ställas ut för folk att hela världen att se! Det är en häftig känsla!”

Följ deras resa på Utställningen Unga Forskares Facebooksida och på resebloggen: 
http://ungaforskaresreseblogg.blogspot.se/