Igår vaknade vi av det ”everything is bigger in Texas”- åskvädret som väckte oss vid halv sex på morgonen. Det spöregnade och hela himlen lös upp när molnen uttryckte sin negativitet. Efter att ha packat med all utrustning och bytt om till den varma kostymen sken solen igen och det bar det av i den stereotypiska amerikanska skolbussen mot I-SWEEEPs mässhall.

Allt är verkligen större i Texas, såväl avstånden, mässhallen, flaggorna, maten och bilarna är av orimlig storlek. Denna enorma stad har bjudit oss på långa promenader och intensiv värme. Vårt hotell ligger inuti Texas största galleria (men trots alla 207 800 kvadratmeter är den bara nionde störst i USA) och vår räddning, som de köldvana svenskarna vi är (det snöade trots allt i Sverige när vi åkte), är den extrema luftkonditioneringen som finns i stadens alla byggnader och fordon.


Den enorma amerikanska flaggan som hänger i The Galleria, där vi bor.

I-SWEEEP har alltså välkomnat oss varmt, i dubbel bemärkelse. Igår spenderade vi dagen med att sätta upp vårt projekt bland de 500 andra tävlingsinriktade ungdomarna. Man ser folk från, bokstavligen, världens alla hörn som är med i tävlingen med idéer för att göra världen till en bättre plats. 

Monterfix inför att mässan öppnar upp för allmänheten idag!

Efter att allt var iordningfixat med montern, spänningskuben var konstaterat hel efter flyget och jonmotorn flög som den skulle blev det dags för invigningen av I-SWEEEP. Det var minst sagt ett intensivt evenemang fullt av flaggor, sånger, filmer och överexalterade amerikaner. Men vilken upplevelse det var! 

Olof och Lucas på mässhallens balkong med utsikt över Houston.