Med eget initiativ, efter det att gruppbesöket blivit inställt pga Flash floods, bar det av till NASA Sience Centrer. Istället för den typiska skolbussen blev det nu en uber-resa på egen hand utan vår käre handledare Ylvali. Vi fick se mycket häftigt i det lilla utrymmet som var utsällningssalen, men mest imponerande var den en timmes “tramp tour” över NASA:s aktiva ommråde som vi av händelse råkade hamna på. Displaying 20160430_123207[1].jpgDisplaying 20160430_122853.jpgEfter ytterligare en uber-resa till den grandiosa utstälningshallen satt vi alla tre på priscermoninsamlade . Ylvali var nog mest nervös av oss, då hon delade utdelningen av det mest eftertraktade “lilla nobelpriset” (Stockholm International Youth Science Seminar, SIYSS). Även om vi inte lyckades ta hem priset så lyckades vi kamma hem en “Honourable mention” från tävlingen, vilket vi är mycket stolta över! Displaying 20160427_190415.jpg


Väl hemma kämpar vi nu för att hålla oss vakna och komma in i den svenska dygnsrytmen. Med den sömnbrist som vi har sen de knappa timmarna sömn vi lyckades få på planet är det skönt att få komma hem efter en minst sagt intensiv vecka. Det har varit en fantastisk möjlighet att få vara del av en sådan här tillställning. Vi förväntade oss verkligen inte som sagt att få tal del av stipendierna i finalen i Stockholm, men är otroligt glada att vi fick det. Att få besöka NASA var något som vi “fysiknördar” velat göra länge, speciellt i och med att det är milt relaterat till vårt projekt. Vi träffade många inspirerade ungdomar som vuxna från hela världen och har upplevt den mijöboven som är Houston TX. Sist men inte minst fick vi tack vare Unga Forskare, i samband med sponsorerna, chansen att presentera vårt arbete för intresserade och högt uppsatta (därbland finns anställda på NASA!!). Så även om vårt projekt inte räckte hela vägen, har vi haft en chans att på riktigt förändra världen tillsammans med hundratals andra unga!

Vi vill hjärtligt tacka alla inblandade i såväl Unga forskare som dess sponsorer att vi fick ta del av en fantastiskt stipendium! Ett extra stort tack vill vi självklart även ge till Ylvali, som stått ut med oss och ansvarat för oss under veckan! Displaying 20160428_155841.jpgDisplaying 20160429_101700.jpg