Inom mindre än ett dygn reser våra stipendiater Alexandra Polyakova och Daniel Jacobsson till CASTIC i Kina. CASTIC är en tävling med över 500 deltagare och består av en veckas utställning samt en vetenskaplig rundresa med reseledare.

Projektet som ledde till vinst för Alexandra på finalen av Utställningen Unga Forskare handlar om vilken påverkan serintillskott kan ha på utvecklingen av fettlever i samband med en fett- och sockerrik kost. “Jag är otroligt glad över att ha fått möjligheten att ställa ut i CASTIC! Jag ser fram emot att få presentera mitt projektarbete för en ny och större publik. Det ska också bli skoj att träffa de andra deltagarna, se och lära av deras projekt”, säger Alexandra.

Daniels projekt handlar om varför man spiller kaffe när man går, hur det kan modelleras och sedan förebyggas.

Följ resan på Utställningen Unga Forskares Facebooksida och på Unga Forskares Reseblogg.