Idag är vi glada att kunna presentera Johan Söderström, VD för ABB i Sverige som prisutdelare, och som talare Carola Lemne, VD för Svenskt Näringsliv samt Göran K. Hansson, ständig sekreterare för Kungliga Vetenskapsakademien, som delar ut Nobelprisen i kemi och fysik.

– Vi är väldigt glada att ha förmånen att gästas av tre mycket framstående personer. Johan Söderström och Carola Lemne har båda bakgrund inom naturvetenskap och teknik och kan visa på kopplingarna mellan forskning och näringsliv för våra deltagare. Göran K. Hansson representerar den spännande världen kring Nobelprisen som är de finaste utmärkelserna du kan nå inom vetenskapen, och hans medverkan hoppas vi ska vidga våra deltagares syn på vad som är möjligt, säger Anna Hedlund, generalsekreterare på Unga Forskare.

 

Läs pressmeddelandet på ungaforskare.se/press