Idag vaknade vi tidigt och var extra peppade efter gårdagens invigning. Invigningen bjöd på inspirerande tal från exempelvis en deltagare i I-SWEEEP från 2011 som idag har startat ett företag med sin idé – att producera energi av människors fotsteg i städer. Det var ett kraftfullt budskap han delade med sig av – oavsett vilka motgångar du tvingas möta på dig väg kan du lyckas om du har driv och passion. Han ville att vi alla skulle tro på att vi kan förändra världen, och det kan vi ju, tillsammans. Förutom tal fick vi även se på line dance, country-sång, körsång och en flagshow!

Iris och Elsa på inne på George R. Brown Convention Center.

Nu har vi precis anlänt till utställningshallen på George R. Brown Convention Center och deltagarna har ställt sig redo i sina montrar. När jag frågar Elsa och Iris om de är nervösa säger de att det känns rätt bra. De är lite nervösa över att det är på engelska men verkar självsäkra på sitt projekt, vilket ändå är det viktigaste! Framförallt verkar de tycka att det är jätteroligt att vara här. Idag är det Public Day och det innebär att deltagarna ska få öva inför jurydagen imorgon och sprida sina ideer med varandra och allmänheten. Efter detta ska vi på studiebesök på Houstons vetenskapsmuseum. Ännu en solig dag i Houston alltså.

/ Marika Mourujärvi, reseledare I-SWEEEP.

2017-05-05 09:30