Kongressen, en del av Unga Forskares jubileumshelg, närmar sig med stormsteg och vi kan idag med glädje presentera fyra inspirationsföreläsare som alla är Unga Forskare-alumner. Fler gäster presenteras under nästa vecka!

Unga Forskare har i sin nuvarande tappning funnits sedan 1977 och genom åren har många talangfulla personer varit medlemmar och engagerat sig i våra olika verksamheter. Därför är vi stolta över att kunna bjuda in fyra av våra fantastiska alumner att föreläsa på vår kongress den 21 oktober på Ekonomikum i Uppsala. Det blir en hel del inspiration och roliga berättelser samt en större paneldiskussion.

 

Anders Lindgren, entreprenör och företagsledare som varit med och grundat en rad välkända företag, bl.a. träningskedjan Itrim.

Sven Lidström, polarforskare stationerad på Sydpolen och har bl.a. bjudits in till tankesmedjan Singularity University i Silicon Valley, USA. Tankesmedjans syfte är att ”utbilda, inspirera, och stötta ledare att applicera exponentiella teknologier för att adressera mänsklighetens stora utmaningar”.

Jenny Lindgren, projektledare och miljökonsult på Structor. Har tidigare jobbat på Svenska miljöinstitutet och grundade 2004 Springcykel AB, företaget som tog den populära springcykeln till Sverige.

Joakim Byström, VD på Absolicon Solar Collector AB, ett innovativt företag som producerar solceller och nu expanderar på den kinesiska marknaden.

 

Har er förening glömt bort att skicka ombud?

Skicka ett mail till sinan.akdag@ungaforskare.se och anmäl er här.