Johanna Huhtasaari, Erik Hartman och Nikita Zozoulenko vann stipendiet till Intel ISEF, världens största vetenskapstävling för unga, på finalen av Utställningen Unga Forskare 2018. Då blev de även en del av Sveriges unga forskningslandslag. Nu är de på plats i Pittsburgh (USA) för tävla med deras tre projekt. Följ äventyret här på bloggen och i våra sociala kanaler! 

Text: Anna Wallgren (verksamhetsutvecklare)

Foto: Marika Mourujärvi (Unga Forskares reseledare)

 

Äventyret fortsätter och nu är tävlingsveckan i full gång med aktiviteter och förberedelser inför mötet med juryn! Igår fick Johanna, Erik och Nikita chans att träffa några av de andra 1800 tävlingsdeltagarna under ett trevligt mingel som kallas Pin Exchange. Dagens aktiviteter har också varit sociala och fyllda av nya upptäckter – besök på Intel Quad och Intel Commons.
.
Intel Quad är en del av mässområdet som finns till för att deltagarna ska kunna varva ned mellan eventet och bara umgås. Det finns massor att göra och den svenska delegationen har blandat testat att bygga spolar som snurrar på ett batteri, testat VR och spelat instrument.
.
På Intel Commons finns representanter från framstående universitet och där kan deltagarna få inspiration och knyta kontakt med universiteten. På plats finns till exempel Imperial College, NYU Tandon School of Engineering och Columbia University.
.
.
.
.
Efter alla upplevelser och nya bekantskaper fanns det tid för några sista förberedelser inför mässans start imorgon. Dagen avslutades med ett storslaget välkomnande av alla deltagarna på Welcome Ceremony, där Johanna, Erik och Nikita fick komma upp på stora scenen och göra en shout-out till Sverige och lyssna på inspirerande talare. Key speaker var Genevieve Bell som är doktor i antropologi och en Senior Fellow på Intel.
.
.

Om Intel ISEF

Intel ISEF pågår 13-18 maj 2018 och förutom tävlingsdagar och möten med juryn får deltagarna även ta del av ett spännande program med både studiebesök och sociala aktiviteter tillsammans med de ca 1800 tävlingsdeltagarna från ca 80 länder. Mer info om Intel ISEF finns på officiella sidan: www.societyforscience.org/intel-international-science-and-engineering-fair 

 

Följ tävlingen!

  • #intelisef
  • Arrangören Society for Science & the Public finns på Twitter, Instagram och Facebook: @Society4Science
  • Unga Forskare finns på Twitter, Instagram och Facebook: @UngaForskare

 

Presskontakt

Anna Wallgren, verksamhetsutvecklare

anna.wallgren@ungaforskare.se

0738 53 47 47