David Hambraeus och Noa Vikman vann stipendiet till CASTIC, Asiens största vetenskapstävling för unga, på finalen av Utställningen Unga Forskare 2018. Då blev de även en del av Sveriges unga forskningslandslag. Följ äventyret här på bloggen och i våra sociala kanaler! 

Text: Max Vinger och Anna Wallgren

Foto: Max Vinger (Unga Forskares reseledare)

 

Hemresan (måndag)

Nu är CASTIC slut för i år och vi återvänder hem till Sverige och skolan. Flygresan hem gick smidigt och efter ungefär 15 timmars resa (med en mellanlandning i Beijing) så var vi tillbaka i kyliga 22-gradiga Sverige. Även om vi såklart kommer sakna Kina, och framför allt alla nya vänner vi fått under resan, ska det bli väldigt skönt att kunna dricka vatten direkt ifrån kranen, äta yoghurt till frukost och att faktiskt kunna vara utomhus mitt på dagen.

Att få åka på CASTIC har varit en otrolig upplevelse för oss alla tre, det har vidgat våra vyer och gett oss nya vänner över hela världen. Att ha fått den här möjligheten är något som vi vill visa stor tacksamhet för. Så tack till Unga Forskare, tack till CASTIC och alla finansiärer som gjort den här resan möjlig! Personligen skulle jag även vilja tacka Noa och David för hela resan. Ni har definitivt gjort Sverige, Unga Forskare och mig stolta. Inte bara för att ni vann pris men också för hur bra ni har representerat Sverige under resan.

Tack för i år!

/Max Vinger, reseledare till CASTIC 2018

 

 

Om CASTIC 

Tävlingen arrangeras i Chongqing (Kina) 14-20 augusti och förutom tävlingsdagar och möten med juryn får deltagarna även ta del av ett spännande program med både studiebesök och sociala aktiviteter tillsammans med de ca 200 tävlingsdeltagarna från 46 länder.

 

Presskontakt

Anna Wallgren, verksamhetsutvecklare

anna.wallgren@ungaforskare.se

0738 53 47 47