Pontus Johansson, Alex Hamben, Marve Grönlund Vesterin och Gustaf Sidén vann stipendiet till EU Contest for Young Scientists (EUCYS) på finalen av Utställningen Unga Forskare 2018. Då blev de även en del av Sveriges unga forskningslandslag. Nu är de på plats i Dublin (Irland) för tävla med deras två projekt. Följ äventyret här på bloggen och i våra sociala kanaler! 

Text: Anna Wallgren

Foto: Karl Larsson (Unga Forskares reseledare)

 

Äventyret börjar (fredag)

I fredags reste våra stipendiater till Dublin (Irland) för att delta i EU Contest for Young Scientists (EUCYS) som arrangeras 14-19 september. I EUCYS 2018 tävlar 88 projekt och 135 unga deltagare från 39 olika länder. Reseledare Karl Larsson skickade hälsningar från Arlanda tidigt på morgonen när det var dags att kliva ombord på planet: “Alla glada, alla med!”

Stipendiaterna på väg till flygplanet på Arlanda. 

 

Framme i Dublin (fredag)

Dublin välkomnade stipendiaterna med regn, men det gjorde ingenting eftersom dagen ägnades åt att bygga upp projektens två montrar och det fanns även tid att bekanta sig lite med montergrannarna.

Pontus Johansson tävlar själv med projektet “Changes in the internal structure of Copper-gallium alloy with Increased Concentrations of Gallium Metal” och Alex Hamben, Marve Grönlund Vesterin och Gustaf Sidén tävlar i grupp med projektet “Ytjämnhetens inverkan på Magnuseffekten”.

 

Stipendiaterna utanför utställningshallen på EUCYS 2018.

 

 

 

Om EUCYS 2018

Tävlingen arrangeras i Dublin (Irland) 14-19 september och förutom tävlingsdagar och möten med juryn får deltagarna även ta del av ett spännande program med både studiebesök och sociala aktiviteter tillsammans med de andra tävlingsdeltagarna. I EUCYS 2018 tävlar 88 projekt och 135 unga deltagare från 39 olika länder.

Officiella sidan för EUCYS 2018: www.eucys2018.com

Vill du veta mer om projekten som deltar i EUCYS 2018? Kolla in denna sida: www.eucys2018.com/projects 

Här kan du även läsa katalogen med info om tävlingen och projekten: http://ec.europa.eu/research/eucys/pdf/btwl0818_eucys2018_catalog.pdf

 

 

Presskontakt

Anna Wallgren, verksamhetsutvecklare

anna.wallgren@ungaforskare.se

0738 53 47 47